Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Οι πλανήτες που περιμένουν τους... εξωγήινους

Αμερικανοί επιστήμονες κατέγραψαν ποια φεγγάρια και ποιοι πλανήτες είναι πιο πιθανό να φιλοξενήσουν εξωγήινη ζωή. Από τους πιο φιλόξενους διαστημικούς κόσμους ήταν ο Τιτάνας που είναι δορυφόρος του Κρόνου και ο εξωπλανήτης Gliese 581g.
Στη μελέτη των ερευνητών του Πολιτειακού Πανεπιστημίου Washington, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Astrobiology, ελήφθησαν υπόψη δύο δείκτες.

Πρώτον, αν γήινες συνθήκες μπορούν να εντοπιστούν και σε άλλους κόσμους και δεύτερον αν οι συνθήκες που επικρατούν σε εξωπλανήτες μπορούν να φιλοξενήσουν άλλου είδους ζωή, είτε είναι γνωστή σε μας είτε όχι.

Ύστερα από μεγάλη έρευνα που υπολόγισε παράγοντες, όπως το μέγεθος, την πυκνότητα των άλλων πλανητών, την υφή του έδαφος και το αν και κατά πόσο είναι παρούσες οργανικές ενώσεις.

Τα αποτελέσματα της έρευνας σχετικά με τον πρώτο δείκτη, έδειξαν τελικά ότι ο πλανήτης με τη μεγαλύτερη βαθμολογία ήταν ο πλανήτης Gliese 581g που βρίσκεται πέρα από το ηλιακό μας σύστημα και ένας ακόμα εξωπλανήτης που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από το ίδιο αστέρι Gliese 581d.
Αντίθετα, τα αποτελέσματα που αφορούσαν στην περίπτωση επικράτησης συνθηκών για εξωγήινη ζωή ανέδειξαν πρώτο τον δορυφόρο Τιτάνα, ενώ ακολούθησαν ο Άρης και η Ευρώπη που είναι δορυφόρος του Δία.

πηγή :  http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...