Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Οι ατάκες που πρέπει να τιμωρούνται με πρόστιμο

Γιατί και πόσο θα πληρώσεις κάθε φορά που θα ξαναπείς "δεν υπάρχει", "κλαίω", "τα πάντα όλα" και άλλες τέτοιες γραφικές ατάκες!
Μειώσεις στους μισθούς, απειλή για κόψιμο του ρεύματος, κοινωνικοπολιτική κρίση, αβεβαιότητα, ανεργία. Νομίζω ότι έχουμε ήδη αρκετούς μπελάδες στο κεφάλι μας για να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε  τις γνωστές-άγνωστες ατάκες πολλών ασυνείδητων που, από την πολλή επανάληψη, αρχίσαμε να λέμε κι εμείς οι ίδιοι. Θέλοντας αμέσως μετά να κάνουμε κακό στον εαυτό μας. Μερικοί λένε ότι τα ελληνικά είναι η πλουσιότερη  γλώσσα του κόσμου. Μπορεί να έχουν δίκιο, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς εκφράζονται ικανοποιητικά από την τωρινή κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ), άρα δεν τους παίρνουμε πολύ στα σοβαρά.

Χιλιάδες άλλοι  εξαντλούν όλα τους τα ελληνικά σε λίγες ατάκες που αν η Οικονομική Αστυνομία -αυτή που τώρα είναι in the zone κάνει τη μία σύλληψη μετά την άλλη- τις τιμωρούσε με το “πρόστιμο υποτίμησης της κοινής νοημοσύνης”, θα γέμιζε το δημόσιο ταμείο.

Το ONEMAN δίνει λύσεις και στα δημοσιονομικά δακτυλοδείχνοντας τις 10 ατάκες που πρέπει να  τιμωρούνται με πρόστιμο από εδώ και στο εξής:

“Δεν υπάρχει”

Μας ψεκάζουν. Δεν  υπάρχει άλλη εξήγηση για το πώς, μέσα σε λίγους μήνες, αυτή η έκφραση  που θέλει να δείξει το δέος(;), την  κουλτούρα(;), το “είμαι-μέσα-στα-πράματα-και-μιλάω-μοντέρνα”  του ομιλούντα έγινε το νέο εθνικό μας σύνθημα. Τι δεν υπάρχει, ρε ψηλέ; Αν δεν υπήρχε, θα το κάναμε θέμα; Το ακόμα πιο εκνευριστικό με τη συγκεκριμένη ατάκα που, υπολογίζεται ότι έχουν ξεστομίσει περισσότεροι από 7,5 εκατομμύρια Έλληνες (άρα αυτό δεν σε κάνει διαφορετικό, cool φίλε μου), είναι ότι έγινε παντιέρα των 20+. Αν το έλεγαν μόνο πιτσιρίκια, μπορεί να ήταν και cool. Το ότι το λέει η 35άρα καριερίστα με τις 35άρες καριερίστες κολλητές της, είναι πρόβλημα.
Προτεινόμενο  πρόστιμο: 7€ η φορά (φαντάζει μικρό, αλλά εδώ στοχεύουμε στο heavy rotation της ατάκας)

“Κλαίω”

Θα έπρεπε. Θα ήταν μια λύτρωση για όλους. Το “κλαίω”  συνοδεύει κάτι που ενθουσίασε αυτόν  που το ξεστόμισε και είναι  ακόμη και κοινωνιολογικά foul. Κανείς δεν τα μπήγει πια. Στην προκειμένη περίπτωση, το “κλαίω” συνδέεται με θετικά συναισθήματα, οπότε η διαστροφή είναι ακόμη μεγαλύτερη. Κάθε φορά που ακούω κάποιον να “κλαίει”, θέλω να τον κάνω να δακρύσει πραγματικά.
Προτεινόμενο  πρόστιμο: 9€ η φορά (είναι λίγο σπανιότερο από το “δεν υπάρχει”)

“Είσαι τρελήηηηη;”

Αυτό το “αστείο” ξεκίνησε από την “Πολυκατοικία” ως ατάκα-ορόσημο του gay της παρέας. Κανένα πρόβλημα, ωραίο στοιχείο. Για τη σειρά και τους θεατές της. Όχι για όλες τις άλλες τηλεοπτικές περσόνες που το έγραψαν με μεγάλα γράμματα σε ένα άσπρο χαρτόνι και έβαλαν τον floor manager να το κρατάει απέναντί τους για να μην ξεχάσουν να το πουν στον αέρα. Φτάνει. Αν δεν σέβεστε εμάς, σεβαστείτε τα πνευματικά δικαιώματα.
Προτεινόμενο  πρόστιμο: 35€ η φορά (ε, δεν παίρνουν και τον βασικό οι της τηλεόρασης, όχι ακόμα δηλαδή)

“Και τι γυρίζει και μου λέει;”

Ότι δηλαδή καθόσασταν οι δυο σας σε έναν καναπέ, εκείνος  κοίταζε κάπου αλλού και σου  είχε γυρίσει την πλάτη και  όταν του ήρθε η φλασιά, γύρισε το κορμί του 180 μοίρες και στο ξεφούρνισε. Μόνο έτσι. Αλλιώς, όχι, κόφ' το.
Προτεινόμενο  πρόστιμο: 4€ η φορά (γιατί η μικρομεσαία τάξη που το τιμά περισσότερο έχει τρελαθεί στο φόρο)

“Έμεινα αλάλου και speechless γωνία”

Αλήθεια τώρα, άσε  τις γωνίες και βρες ένα σπίτι  στην Αλμπουκέρκη ή κάπου το ίδιο μακριά και εξαφανίσου, γιατί αν σε ακούσει να λες κάτι τέτοιο κάποιος που δεν είναι και πολύ καλά στα νεύρα του, δεν θα τη βγάλεις καθαρή. Για το καλό σου το λέω.
Προτεινόμενο  πρόστιμο: Κανένα. 3μηνη φυλάκιση με αναστολή.

“Τα πάντα όλα”

Ναι, γελάμε με τις  ατάκες του παμμέγιστου Αλέφαντου. Ναι, τις χρησιμοποιούμε για πλάκα με τους κολλητούς μας μέχρι και μερικούς μήνες αφού τις είπε. Αλλά το να τις βλέπουμε και σε εξώφυλλα κατά τ' άλλα σοβαρών και trendsetting περιοδικών σημαίνει προχειροδουλειά και έλλειψη έμπνευσης. Επικίνδυνη.
Προτεινόμενο  πρόστιμο: 20€ η φορά (τα περιοδικά ταλαιπωρούνται ήδη αρκετά από την κρίση)

“Τζιτζί, δικέ μου, τζιτζί”

Πόσο χρονών είσαι, “δικέ μου”; 13; Πηγαίνεις ακόμα  Γυμνάσιο; Κάνεις κοπάνα την τελευταία  ώρα που έχετε Αγγλικά και  παρακαλάς τον απουσιολόγο να μην σου βάλει απουσία; Ή μήπως ασχολείσαι ακόμα με το πόσο θόρυβο κάνει το μηχανάκι σου; Αυτή η λέξη επιτρέπεται μόνο με τον τόνο στο πρώτο “ι” και σε αναφορά στο μεγάλο αμυντικό χαφ της Ρομα, της Ίντερ και της εθνικής Ιταλίας του κάποτε, Τζίτζι ντι Μπιάτζιο.
Προτεινόμενο  πρόστιμο: 14€ η φορά (σαν τον αριθμό της φανέλας του ντι Μπιάτζιο στη “σκουάντρα ατζούρα”)

“Όταν θες κάτι πολύ, τότε το σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις”

Και “ο Coelho είναι ο αγαπημένος μου συγγραφέας”. Και “καλά, έχεις διαβάσει το 'Να ζεις, να αγαπάς και να μαθαίνεις'; Εμένα μου άλλαξε τη ζωή”. Και.. Όχι, άστο, ζαλίζομαι.
Προτεινόμενο  πρόστιμο: 20€ η φορά (ή όσο κοστίζει τέλος πάντων αυτός ο @*&#*!!& ο Αλχημιστής)

“Ο Γιάννης δεν τα σηκώνει αυτά”

Όταν μιλάει ο ίδιος  ο Γιάννης και δεν αναφέρεται σε κάποιον άλλο Γιάννη. Οι άνθρωποι που μιλούν για τον εαυτό τους στο γενικό πρέπει να δουν γιατρό. Ή μάλλον, “Ο Γιάννης πρέπει να δει γιατρό...”
Προτεινόμενο  πρόστιμο: 70€ (πάνω-κάτω όσο και μια ώρα στο ντιβάνι)

“Σαν την Χαλκιδική δεν έχει”

Τι δεν έχει; Παραλίες; Κόσμο; Πράσινο; Beach bar; Κρουασάν; Ακρίδες; Βοσκοτόπια; Γιατί δηλαδή παίζεις με τα νεύρα μας με μια πρόταση που κόβεται στη μέση ή έστω με ένα ρήμα που ξεκάθαρα δεν ταιριάζει εδώ; Γιατί ψάχνοντας στο Google, αυτή η αφαιρετικά ανόητη ατάκα φέρνει πάνω από 800.000 αποτελέσματα; Ποιος την πρωτοείπε; Τι κάνει η Αστυνομία; Η Δικαιοσύνη;
Προτεινόμενο  πρόστιμο: Απαγόρευση εισόδου στα δύο πόδια της Χαλκιδικής. Ελεύθερη είσοδος μόνο στο Άγιον Όρος.

πηγή : http://www.oneman.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...