Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Η "ρετσινιά" του να είσαι Έλληνας

Οι θυσίες που καλείται να επωμιστεί ο ελληνικός λαός έχουν προκαλέσει διεθνή τρόμο. Η οικονομική κρίση που βιώνουμε μας τοποθέτησε στο επίκεντρο όλου του κόσμου με τον πιο αρνητικό τρόπο.
Με τίτλους όπως "Θα είναι το Κεντάκι η επόμενη Ελλάδα" και "Αυτό που συνέβη στην Ελλάδα μπορεί να συμβεί και σε εμάς", τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αποτυπώνουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει καταστεί το παράδειγμα προς αποφυγή.

Από το Κεντάκι μέχρι τη Μαλαισία, ο φόβος να μην βρεθούν σε ανάλογη θέση είναι υπαρκτός. Αυτό που συμβαίνει στην Ευρωζώνη προκαλεί έντονη ανησυχία εξαιτίας των καταστροφικών επιπτώσεων που θα μπορούσε να έχει για τα κράτη μέλη της και τον υπόλοιπο κόσμο.

"Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία. Σύντομα θα έρθει η σειρά των άλλων που είναι πνιγμένοι στα χρέη", θα σχολιάσει το malaysiakini.com.

Επισημαίνεται μάλιστα ότι κυβερνήσεις και πολίτες θα αντιληφθούν σύντομα πως η μοίρα τους δεν θα είναι διαφορετική από την ελληνική τραγωδία αν δεν εγκαταλείψουν τον υφιστάμενο τρόπο ζωής.
Η απάντηση στο ερώτημα που τίθεται για το πώς έφτασε η Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση είναι κατά τον αρθρογράφο αρκετά απλή. Μετά από χρόνια και χρόνια διαφθοράς και γραφειοκρατίας, οι Έλληνες έμαθαν να το αποδέχονται ως τρόπο ζωής.

Η άβυσσος περιμένει στη... γωνία
"Το ποσοστό της ανεργίας είναι στο 17% και αυξάνεται. Οι Έλληνες υποφέρουν. Η κυβέρνηση δεν φαίνεται να έχει ιδέα τι θα κάνει στη συνέχεια", θα σχολιάσει ο αρθρογράφος.
Εκτιμά μάλιστα ότι οι κυβερνήσεις στη Μαλαισία δεν μπορούν να δουν την άβυσσο που τους περιμένει, υπογραμμίζοντας ότι το μέλλον τους θα είναι ακόμα πιο επικίνδυνο.

Από τη Μαλαισία περνάμε στην Αμερική, με τον Matt Yglesias να θέτει μέσα από το "The Economist" το ερώτημα αν το Κεντάκι θα είναι η επόμενη Ελλάδα.

"Πουλήστε το μπέρμπον σας χρεοκοπημένοι πολίτες του Κεντάκι" είναι ο τίτλος σε δημοσίευμα που θέτει επί τάπητος το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας που αντιμετωπίζει μέσα από τη σύγκριση που επιχειρεί με το Σαν Φρανσίσκο.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στην Ελλάδα και τους Έλληνες σε καθημερινή βάση. Αναλύσεις επί αναλύσεων και σωρεία άρθρων για το πώς δεν θα γίνουν Ελλάδα. Η χώρα έχει στιγματιστεί οικονομικά, αποτελώντας το χαρακτηριστικό παράδειγμα προς αποφυγή για τον υπόλοιπο κόσμο.

Στα επιτεύγματα και την ιστορία του ελληνικού πολιτισμού, για τα οποία όλοι αναφέρονταν στην Ελλάδα, ήρθε να προστεθεί η οικονομική κρίση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Ο χρόνος θα δείξει αν θα μπορέσουμε να εξέλθουμε από το λαβύρινθο στον οποίο είμαστε εγκλωβισμένοι και ως απόρροια αυτού να αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί...

πηγή,  http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...