Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Κοκαΐνη για τον πονόδοντο, το κάπνισμα είναι υγιές και η Coca Cola κάνει για μωρά

Συγκλονιστικές διαφημίσεις που σήμερα θα απαγορεύονταν δίνουν την συναρπαστική εικόνα μιας εποχής που πέρασε. Για άμεση θεραπεία στον πονόδοντο χρησιμοποιήστε σταγόνες κοκαΐνης, που θα βρείτε στα φαρμακεία με 15 cents...

Δεν ήρθε η ώρα να κάνετε χριστουγεννιάτικο δώρο στον εαυτό σας ένα όπλο και στη γυναίκα σας μια ηλεκτρική σκούπα; Διαφημιστικές αφίσες από το παρελθόν ξεπερνούν κάθε σημερινό επιτρεπτό όριο, κάποτε όμως ήταν απολύτως αποδεκτές.

Οι θεραπευτικές σταγόνες κοκαΐνης προτείνονταν ακόμα και σε παιδιά για τον πονόδοντο σε διαφημίσεις του 1885. Η κοκαΐνη πωλούνταν στην Αμερική μέχρι το 1914.


Η αμερικανική εταιρεία ρούχων Lane Bryant την δεκαετία του '50 πρότεινε καλαίσθητα ρούχα για παχουλά παιδιά.


Σύμφωνα με μία καμπάνια που "έτρεξε" στην Αμερική για 8 χρόνια από το 1946 οι περισσότεροι γιατροί καπνίζουν CAMEL από οποιοδήποτε άλλο τσιγάρο, υπερηφανεύεται η εταιρεία. Ακόμα συμβουλεύει τους καπνιστές να χρησιμοποιούν την γεύση και το λαιμό τους ώστε να αποφασίσουν ποιο τσιγάρο τους αρέσει πιο πολύ. Μία άλλη διαφήμιση στις αρχές της δεκαετίας του '70 για τα αμερικανικά τσιγάρα Tipalet προτείνει στους άντρες να καπνίζουν την συγκεκριμένη μάρκα, ώστε να προσελκύσουν γυναίκες.


Μία διαφήμιση που θα κοβόταν σήμερα για προφανείς σεξιστικούς λόγους εμφανίστηκε στο περιοδικό Esquire το 1959. Τα πουλόβερ Drummond πιστεύουν ότι " Οι άντρες είναι καλύτεροι από τις γυναίκες". Το σαφές σεξιστικό υπονοούμενο γίνεται απολύτως κατανοητό, όταν το θηλυκό προσπαθεί να αναρριχηθεί σε ένα βουνό, στην κορυφή του οποίου στέκονται δύο άντρες δίπλα από τις λέξεις: "Οι γυναίκες είναι χρήσιμες στο σπίτι, ακόμα και ευχάριστες. Σε ένα βουνό είναι εντελώς άχρηστες". Πάντως, δεν χρειάζεται να τις βοηθήσετε, συμπληρώνεται, για να αναδείξετε το πουλόβερ σας, τα  Drummond φαίνονται τέλεια οπουδήποτε"...Το 1930 μία διαφήμιση των βιταμινών Kelloggs δηλώνει: "Όσο πιο σκληρά δουλεύει μια γυναίκα, τόσο πιο όμορφη φαίνεται".

Μια ακόμα διαφήμιση του 1954 από την εταιρεία Hoover που θεωρεί ότι η ηλεκτρική της θα ήταν το τέλειο χριστουγεννιάτικο δώρο, δεν θα τα πήγαινε και πολύ καλά σήμερα...


Την δεκαετία του '50 διαφήμιση προτείνει στις μητέρες να δίνουν Coca Cola στα παιδιά τους για ένα καλό ξεκίνημα στη ζωή, καθώς τονώνει το τρόπο ζωής και δίνει στο σώμα την απαραίτητη ζάχαρη!Δύο ακόμα διαφημίσεις που δεν θα βλέπαμε πουθενά σήμερα είναι αυτή που προτείνει ένα όπλο Colt ως το τέλειο χριστουγεννιάτικο δώρο, αλλά και η πρόταση της American Export Lines για κρουαζιέρα.


πηγή

2 σχόλια:

  1. εντάξει, τώρα μου λύθηκε η απορία γιατί μας μεγάλωσαν οι μανάδες μας έτσι...τέτοιες διαφημίσεις έτρωγαν στο κεφάλι...
    καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...