Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Μητσοτάκης=Γκαντέμης ή θύμα μιας πλάκας που συνεχίζεται για πάντα;

Μέχρι που μου ανατέθηκε το θέμα πίστευα ότι επρόκειτο για ένα ανόητο και κακόγουστο αστείο.

 Άρχισα σύντομα να αμφιβάλλω, όμως, καθώς μετά το πρώτο βίντεο που βλέπετε στο κείμενο άλλαξαν όλα. Έπεσε το σύστημα, έχασα ένα σωρό αποθηκευμένα πράγματα, χάλασε η διάθεσή μου και έσπασαν τα νεύρα μου. Τυχαίο;Δεν φταίει σε τίποτα ο άνθρωπος. Ούτε εκείνος ο Έλληνας που αν και ζει σε μικρό ισπανικό χωριό Σορέντο η περίπτωση του έγινε μεγάλο νέο, καθώς ήταν ο μοναδικός χαμένος σε μια κλήρωση εκατομμυρίων δολαρίων, επειδή (είπαμε εμείς όλοι) λέγεται Κώστας Μητσοτάκης.

Ναι, της γνωστής οικογενείας που εδώ και χρόνια το επώνυμό της συνοδεύεται από φτύσιμο στον κόρφο μέχρι αγιασμό και ξεμάτιασμα. Φυσικά και είναι ανοησία, αλλά καμιά φορά τα γεγονότα είναι εναντίον σου και καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα.

Γεγονός - παράδειγμα 1: Στη Λεωφόρο Μεσογείων από το ύψος της μικρής γέφυρας Καλατράβα (Κατεχάκη) μέχρι το φανάρι μπροστά στο Ερρίκος Ντυνάν (δίπλα στο Mega), από τις 8:15 μέχρι και τις 8:58, όταν βρίσκονταν στον κανάλι ο Κώστας Μητσοτάκης σημειώθηκαν τέσσερα τροχαία ατυχήματα. Μέχρι και δύο ποδηλάτες έπεσαν ο ένας πάνω στον άλλο στο φανάρι του Ντυνάν. Ευτυχώς σ' όλες τις περιπτώσεις τα τραύματα των παθόντων ήταν επιπόλαια.

Γεγονός - παράδειγμα 2: Στην Εξεταστική Επιτροπή για την Siemens, ο Πάνος Καμμένος  ζήτησε να κληθεί ως μάρτυρας η Νίκη Τζαβέλα. Αμέσως πήρε τον λόγο ο Κωστής Αϊβαλιώτης του ΛΑΟΣ και ζήτησε να κληθεί ο Κ. Μητσοτάκης. Μόλις ακούστηκε το όνομα του επιτίμου Προέδρου της Ν.Δ., ο Βουλευτής της Ν.Δ., Τ. Νεράντζης σκόνταψε στα σκαλοπάτια και το καλοριφέρ που βρίσκεται στην αίθουσα κι έπεσε με το κεφάλι στο έδρανο της Βουλής. Γέμισε αίματα η αίθουσα και ήρθε φορείο για να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο. Μόλις ο Σήφης Βαληνάκης είδε τι γινόταν σηκώθηκε όρθιος και φώναζε: "Μην ξανακούσω το όνομα Μητσοτάκης εδώ μέσα".

Τα πράγματα γίνονται χειρότερα, καθώς στις ειδήσεις έρχεται τώρα να προστεθεί η ισχυρή εικόνα, αλλά και μαρτυρίες.
Μπορεί η φήμη, η υποψία, μια πλάκα να χειροτερέψει;
Πάντως, άμα είναι κάτι να πάει στραβά, θα πάει. Είναι νόμος. Πόσο μάλλον όταν μπλέκονται οι διασημότητες στα πόδια σου και ξέρετε πώς λυσσάνε τα media για αυτούς. Κάνουν το τόσο, τόόόόσο και βγάζουν από την μύγα ξίγκι.
Βέβαια, πολλές φορές είναι καλύτερα να μασάς, από το να μιλάς... Ακόμα κι όταν στάθηκες τυχερός στην ατυχία των άλλων.Πώς βγαίνει και πώς συντηρείται μία τέτοια φάση; Πώς μπορεί μια τέτοια "κατάρα" να σε κυνηγάει για πάντα, αλλά και να μεταφέρεται ως κληρονομική ασθένεια;
Έπεσε μέσα στη χύτρα της γρουσουζιάς όταν ήταν μικρός ο Κώστας Μητσοτάκης ή κάποιοι από μας δεν έχουμε κανέναν καλύτερο να κατηγορήσουμε όταν μας συμβαίνει κάτι άσχημο; Μήπως τα αστεία εξαπλώνονται σαν ιός επειδή είναι καλύτερα από αυτά του Τσακ Νόρις και αν ναι, γιατί δεν έχει πάθει τίποτα ακόμα ο Τσακ Νόρις;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...