Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

O Φιντέλ Κάστρο στο βιβλίο Γκίνες

Ο άνθρωπος με τις περισσότερες απόπειρες δολοφονίας εναντίον του, είναι και επισήμως ο Φιντέλ Κάστρο. Διαβάστε μερικές από τις μεθόδους που χρησιμοποίησε η CIA.


Επί 47 χρόνια ήταν στόχος δολοφονικών επιθέσεων, ωστόσο κατάφερνε πάντα να επιζεί και να κρατά την εξουσία στην Κούβα.

Ο λόγος φυσικά για τον 85χρονο ηγέτη του νησιού, Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος αποσύρθηκε από την εξουσία το 2006 για λόγους υγείας και κατάφερε να μπει στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως το άτομο εναντίον του οποίου έχουν γίνει οι περισσότερες απόπειρες δολοφονίας.

Από το 1959, όταν και ανέτρεψε τον δικτάτορα Φουλχένσιο Μπατίστα, προσπάθησαν 639 φορές να τον δολοφονήσουν χωρίς επιτυχία.

"Ο ιστορικός ηγέτης της Κουβανικής Επανάστασης, ο Φιντέλ Κάστρο, είναι ο άνθρωπος που έχει γίνει τις περισσότερες φορές στόχος δολοφονίας, σύμφωνα με το Βιβλίο Γκίνες και τα αρχεία της αμερικανικής CIA, η οποία διέταξε τις περισσότερες από αυτές", αναφέρεται στην ιστοσελίδα www.cubadebate.cu.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, μέχρι το 2006, όταν ο Φιντέλ παρέδωσε την εξουσία στον αδελφό του, Ραούλ, είχαν καταγραφεί 639 απόπειρες δολοφονίας σε βάρος του. Σχεδόν όλες είχαν διαταχθεί από τη CIA.

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν από τους επίδοξους δολοφόνους ήταν πολλές και διαφορετικές, αλλά όλες απέτυχαν: ελεύθεροι σκοπευτές, εκρηκτικά στα παπούτσια του, δηλητήριο στα πούρα του, μέχρι και μια μικρή βόμβα, κρυμμένη σε ένα μπαλάκι του μπέιζμπολ.

Το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ανανεώνεται και εκδίδεται κάθε χρόνο και υποστηρίζει ότι έχει τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως μετά τη Βίβλο.


πηγή:  http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...