Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ερασιτέχνης ερευνητής με ατομικό υποσταθμό ΔΕΗ

Τον δικό του υποσταθμό της ΔΕΗ έχει εγκαταστήσει στο σπίτι του, στην Κρήτη, ένας ηλεκτρολόγος ηλεκτρονικός. Με "όπλα" την ηλιακή και αιολική ενέργεια και τα σάπια φρούτα, έχει να πληρώσει λογαριασμό 16 χρόνια.

Πλήρη αυτοδυναμία ενέργειας στο σπίτι του, με τη χρήση αιολικής και ηλιακής ενέργειας, έχει καταφέρει να έχει ο 50χρονος ηλεκτρολόγος-ηλεκτρονικός, Μ.Καλογεράκης, από τις Γούρνες Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το Έθνος, ο ένθερμος οπαδός της πράσινης ενέργειας, έχει εγκαταστήσει στο σπίτι του το δικό του παρασκευαστήριο καυσίμου, αλλά και τους δικούς του αυτοσχέδιους αντιδραστήρες, όπου προχωρεί σε διάσπαση υδρογόνου και οξυγόνου.

Στην αποθήκη του σπιτιού του παράγει οικολογικό καύσιμο από ζαχαροκάλαμο και σάπια φρούτα, το οποίο, σε συνδυασμό με μια μικρή μετατροπή στον κινητήρα της μηχανής του, του έχει δώσει μέχρι σήμερα πάνω από 25.000 δωρεάν χιλιόμετρα.

"Έχω μετατρέψει την αναλογία καυσίμου - αέρα. Η βενζίνη θέλει περισσότερο οξυγόνο για να αναφλεγεί, ενώ το αλκοόλ πολύ λιγότερο", δήλωσε στην εφημερίδα.

Και το τελικό μείγμα, λέει, είναι σαν μια πολύ δυνατή ρακή, 75 βαθμών, και αν κάποιος το αραιώσει μπορεί να το πιει χωρίς κανένα πρόβλημα.

Καθημερινά, το σύστημα του 50χρονου μπορεί να παράγει πάνω από 10 λίτρα καυσίμου, ενώ τα ίδια καύσιμα μπορεί, πέρα από το μηχανάκι, να χρησιμοποιηθούν και για τα αυτοκίνητα αρκεί να γίνει η σχετική μετατροπή του κινητήρα τους.

Ο κ. Καλογεράκης έχει εγκαταστήσει και λειτουργεί στην αποθήκη του σπιτιού του τους δικούς του αυτοσχέδιους αντιδραστήρες, μέσω των οποίων το νερό παράγει ρεύμα και θέρμανση.

"Όταν έχεις ήλιο, νερό, αέρα, έχεις τα πάντα. Η χώρα μας έχει απλόχερα από τον Θεό όλα αυτά τα πλεονεκτήματα και θα πρέπει οι πολιτικοί μας σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, που βρίσκεται η χώρα μας, να δώσουν κίνητρα και κατευθύνσεις για την πράσινη ενέργεια ώστε να πάμε μπροστά", σημειώνει.

πηγή:  http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...