Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Οι Μάγια και το τέλος του κόσμου

Το ημερολόγιο που χρησιμοποιούσε ο αρχαίος πολιτισμός των Μάγια δεν προβλέπει το τέλος του κόσμου το Δεκέμβριο του 2012.

Αυτό υποστηρίζουν ερευνητές και μάλλον θα στεναχωρήσουν κάποιους.
Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες λοιπόν, με μία νέα ανάγνωση μιας επιγραφής των Μάγια που αναφέρει την ημερομηνία 2012, γίνεται σαφές πως αναφέρεται στο τέλος ημερολογιακής εποχής και όχι στην αποκάλυψη - τέλος του κόσμου, όπως σημειώνει ο ερευνητής κωδικών των Μάγια, Σβεν Γκρόνεμεγιερ.

Η ημερομηνία ήταν "αντανάκλαση της ημέρας της δημιουργίας", προσθέτει ο ερευνητής, ο οποίος επισημαίνει, ότι η ημερομηνία αυτή σηματοδοτούσε για τους Μάγια την επιστροφή ενός θεού τους, του Μπόλον Γιόκτε, θεού της δημιουργίας και του πολέμου, ο οποίος αναμενόταν να "επιστρέψει" το 2012.

Συν τοις άλλοις, μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα, το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Μεξικού, ανέφερε ότι οι φήμες περί ενός καταστροφικού γεγονότος στα τέλη του Δεκέμβρη του 2012 αποτελούν δυτική παρερμηνεία του ημερολογίου των Μάγια.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, μόνο δύο από τα 15.000 καταγεγραμμένα κείμενα αναφέρουν την ημερομηνία 2012 και κανένα από αυτά δεν προβλέπει το τέλος του κόσμου.

"Η δυτική μεσσιανική σκέψη έχει διαστρεβλώσει την κοσμοθεωρία των Μάγια" ανέφερε ανακοίνωση του Ινστιτούτου.

πηγή:  http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...