Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

«Καλή... χρεοκοπία Ελλάδα»

Είθισται, η ανταλλαγή ευχών να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη την εποχή που διανύουμε, πλην όμως κάποιοι φρόντισαν να το... προχωρήσουν λίγο περισσότερο και να βγάλουν το... άχτι τους κατά της Ελλάδας.

Οι οπαδοί της Βαρντάρ, λοιπόν, εκμεταλλεύτηκαν το παιχνίδι με την Μπρεγκάλνιτσα για να στείλουν τις δικές τους «ευχές» στη χώρα μας, σηκώνοντας πανό με παραφρασμένη «Καλή Χρονιά».

«Greece, We Wish You Happy New... Bankruptcy» («Ελλάδα, σου ευχόμαστε, ευτυχισμένη... χρεοκοπία», σε ελληνική μετάφραση), έγραφε το πανό των οπαδών των γηπεδούχων που έχουν το παρατσούκλι «κομιτατζήδες».

Το θετικό, πάντως, στην υπόθεση, είναι ότι τα μέσα της γειτονικής χώρας καυτηριάζουν τη συμπεριφορά των οπαδών της Βαρντάρ, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα της εφημερίδας «Ουτρίνσκι Βέσνικ» που αφήνει σαφέστατα να εννοηθεί ότι τέτοιες πράξεις πλήττουν τις σχέσεις καλής γειτονίας ανάμεσα στις δύο χώρες. Αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας της ΠΓΔΜ αναφέρει:

«Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες όλο και πιο βαρέων πολιτικών δηλώσεων, οι οποίες μεταφέρονται στα γήπεδα, καθώς κάποιοι ελπίζουν ότι εκεί δεν θα ληφθούν σοβαρά υπόψη, όμως θα έχουν την κατάλληλη απήχηση.

Έτσι και χθες, στον ποδοσφαιρικό αγώνα Βάρνταρ-Μπρεγκάλνιτσα που διεξήχθη στα Σκόπια, οι οπαδοί της Βαρντάρ, γνωστοί με την επωνυμία 'Κομιτατζήδες', έστειλαν μήνυμα στην Ελλάδα.
Για το περιεχόμενο του μηνύματος δεν χρειάζονται περαιτέρω σχολιασμοί. Ωστόσο, είναι σαφές τι μπορεί να σημαίνουν τα μηνύματα αυτού του τύπου για τις σχέσεις καλής γειτονίας».


πηγή:  http://www.sentragoal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...