Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Κι αν οι εξωγήινοι είμαστε εμείς;


Η θεωρία περί εξωγήινης προέλευσης της ζωής, δεν είναι καινούργια. Η ανακοίνωσή της όμως από επίσημα χείλη, προκαλεί εντύπωση.

Ο αστρονόμος Τσάντρα Γουικραμασίνγκε, είναι διευθυντής του Κέντρου Αστροβιολογίας του πανεπιστημίου του Κάρντιφ και δεν διστάζει να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο οι εξωγήινοι να είμαστε εμείς!


"Ναι, είμαστε όλοι εξωγήινοι, αφού μοιραζόμαστε μια κοσμική καταγωγή", υποστηρίζει ο καθηγητής σε άρθρο του στο Διεθνές Περιοδικό Αστροβιολογίας «International Journal of Astrobiology».




Πώς ξεκίνησε η ζωή στη Γη;

Στο προαιώνιο αυτό ερώτημα ο καθηγητής αστρονομίας Τσάντρα Γουικραμασίνγκε δίνει μία απάντηση που ίσως δεν αρέσει σε πολλούς συναδέλφους του: "Έχουμε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι ζωντανοί οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του ανθρώπινου, έφτασαν στη γη από το διάστημα, χρησιμοποιώντας για «μεταφορικό μέσο» τους περιπλανώμενους κομήτες. Είμαστε πια βέβαιοι πως η ζωή είναι διάχυτη στο σύμπαν, διαδίδεται μέσα σε αυτό και έτσι φτάνει σε πολλούς πλανήτες όπως και στη γη".



Ήρθε η ώρα να αναγνωρίσουμε την εξωγήινη καταγωγή μας!

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γουικραμασίνγκε, οι πρώτοι «κόκκοι» ζωής έφτασαν με κομήτες που έπεσαν στον πλανήτη μας περίπου πριν 3,8 δισ. χρόνια. Μετεξελίχθηκαν και δημιούργησαν τη βιοποικιλότητα που σήμερα βλέπουμε στην γη.

"Είναι μία κυκλική διαδικασία μεταφοράς της ζωής από πλανήτη σε πλανήτη. Με την πτώση των κομητών πάνω στους πλανήτες η οργανική ύλη "ταξιδεύει" προς στο διάστημα. Ένα μέρος όμως της οργανικής ύλης επιβιώνει και παραμένει πάνω στους κομήτες, οπότε αρκεί μία νέα πρόσκρουση για να μεταφερθεί η οργανική ύλη στον επόμενο πλανήτη-σταθμό. Με αυτήν την διαδικασία μεταφέρεται η ζωή στο σύμπαν".


Και το ερώτημα παραμένει: Μήπως τελικά οι εξωγήινοι είμαστε εμείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...