Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Τους έπεσε η... καρδιά που πήγαιναν για μεταμόσχευση!

Οι φωτορεπόρτερ που κάλυπταν την επιχείρηση-αστραπή για να σωθεί ασθενής κατέγραψαν τελικά μία από τις πλέον εντυπωσιακές γκάφες ιατρικού προσωπικού.

Οι Αρχές του Μέξικο Σίτι βρίσκονταν σε συναγερμό την Τετάρτη, καθώς είχε οργανωθεί μία μεγάλη «αερογέφυρα ζωής» 450 χλμ. προκειμένου η καρδιά ενός 24χρονου που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο να μεταμοσχευθεί εγκαίρως σε μία 20χρονη.


Η επιχείρηση είχε γίνει γνωστή στα ΜΜΕ για να προβληθεί η αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού. Μόνο που τα πράγματα πήραν μία κάπως διαφορετική τροπή.

Κατεβαίνοντας από το ελικόπτερο για να φτάσουν στο νοσοκομείο La Raza, ο άνθρωπος που κρατούσε το ψυγειάκι με το κρίσιμο περιεχόμενο, σκόνταψε, μπροστά σε δεκάδες δημοσιογράφους και ρεπόρτερ.

Το ψυγείο έπεσε, άνοιξε, και οι σακούλες με την καρδιά, μία ποσότητα ορού, αλλά και αρκετός πάγος, έπεσαν στο έδαφος.

Το ιατρικό προσωπικό δεν έχασε την ψυχραιμία του, μάζεψε γρήγορα τα υλικά και συνέχισε την πορεία του. Τελικά, το μόσχευμα έφτασε στην ασθενή με επιτυχία και μετά από μία τετράωρη επέμβαση βρίσκεται στο κρίσιμο στάδιο αναμονής των 72 ωρών, για να φανεί αν θα την δεχθεί ο οργανισμός της.

Ευτυχώς, η καρδιά ήταν μέσα σε στεγανό ατσάλινο δοχείο, οπότε δεν εκτέθηκε στο περιβάλλον κατά την πτώση, διευκρίνισε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Για τον κρατικό μηχανισμό, ωστόσο, το έμφραγμα ήταν αναπόφευκτο. Η «γρήγορη κίνηση ακριβείας» που διαφήμιζε η αστυνομία, από το Λεόν του Γκουαναχουάτο, μέχρι την πρωτεύουσα, μετατράπηκε σε πλήρη γελοιοποίηση.

«Συγχαρητήρια στους γιατρούς που πέτυχαν την πρώτη μεταμόσχευση με κιμά», είναι μία μόνο από τις χλευαστικές αναφορές στα μεξικάνικα κοινωνικά δίκτυα...


πηγή:  http://www.e-go.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...