Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Πιτσαρία πρόκειται να ανοίξει … στη σελήνη !!!

Mεγάλη αλυσίδα με εστιατόρια πίτσας ανακοίνωσε τα σχέδια της να κατακτήσει το τελευταίο σύνορο, ανοίγοντας το πρώτο εστιατόριο στο φεγγάρι! Η γιαπωνέζικη Domino προετοιμάζεται να ανοίξει παράρτημα στο δορυφόρο της γης όταν η αντίπαλος της η Pizza Hut σήκωσε ψηλά τον πήχη παραδίδοντας πίτσα σε …αστροναύτες στο διεθνές διαστημικό σταθμό.

Η πολυεθνική εταιρία Maeda σχεδιάζει να εγκαταστήσει στο φεγγάρι ένα θολωτό κτίριο από τσιμέντο, ενώ το όλο εγχείρημα θα κοστίσει περίπου 13,5 δις ευρώ - από τα οποία τα 5.15 δις ευρώ θα κοστίσει η μεταφορά των δομικών υλικών αλλά και των μηχανημάτων παρασκευής πίτσα φορτωμένα σε 15 πυραύλους. Σε μια προσπάθεια να κρατήσει τα κοστολόγια χαμηλά η Domino πρόκειται να χρησιμοποιήσει υλικά από το φεγγάρι για να φτιάξει τσιμέντο!

Η κατασκευή θα περιλαμβάνει ένα θόλο 2 αποθηκευτικών χώρων διαμέτρου 26 μέτρων με υπόγειο κατασκευασμένο από ατσάλι και μία περιοχή παρασκευής πίτσα. Το προσωπικό θα διαμένει στις εγκαταστάσεις. «Συζητάμε αυτό το σχέδιο από το περασμένο χρόνο, αν και ακόμα δεν έχουμε καθορίσει πότε θα γίνουν τα εγκαίνια», δήλωσε ο υπεύθυνος της Domino, Tomohide Matsunaga. «Στο μέλλον, θα υπάρχουν πολύς κόσμος που θα ζει στο φεγγάρι, αστροναύτες που θα δουλεύουν εκεί, ακόμα, πιο μετά, οι πολίτες της σελήνης».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...