Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Στάση μετρό "Πύρρος Δήμας"

Επόμενη στάση "Πύρρος Δήμας". Όχι δεν κάνουμε πλάκα. Ο ολυμπιονίκης της Άρσης βαρών έγινε σταθμός του Μετρό του Λονδίνου , ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων όπως και 361 άλλοι Ολυμπιονίκες απο όλο τον κόσμο που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία.
 
 
Το Λονδίνο φοράει σιγά σιγά τα αθλητικά του προκειμένου να υποδεχθεί όλη την αθλητική υφήλιο τον ερχόμενο Ιούλιο. Εξαίρεση βέβαια δεν θα μπορούσε να αποτελέσει και το Μετρό της πόλης όπου θα δεχθεί και το μεγαλύτερο βάρος των μετακινήσεων τις μέρες του αγώνα, πριν και μετά. Οι διοργανωτές βρήκαν ένα πρωτότυπο τρόπο να προσαρμόσουν τους σταθμούς στο Ολυμπιακό περιβάλλον δίνοντάς τους τα ονόματα σπουδαίων αθλητών κορυφαίων Ολυμπιονικών και αθλητών που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο Ολυμπιακό κίνημα.

Συνολικά 361 Ολυμπιονίκες επιλέχθηκαν για να "βαφτίσουν" τους σταθμούς του λονδρέζικου Μετρό ανάμεσα στους οποίους και ο Πύρρος Δήμας, ο μοναδικός Έλληνας Ολυμπιονίκης που έγινε ...στάση.Μεγάλες μορφές του αθλητισμού...

Οι Βρετανοί έχουν επιλέξει να τοποθετήσουν τα ονόματα των Ολυμπιονικών στις γραμμές που οδηγούν σε αντίστοιχες εγκαταστάσεις, βάζοντας για παράδειγμα τον Φέρεντς Πούσκας, τον Λιονέλ Μέσι, τον Σάμιουελ Ετό κι άλλους στην κατεύθυνση που οδηγεί στο γήπεδο ποδοσφαίρου, ή τον Στιν Ρεντγκρέιβ στο Κωπηλατοδρόμιο κτλ.

Σε κεντρικούς σταθμούς μάλιστα έχουν δώσει τα ονόματα των κορυφαίων στην εποχή μας. Για παράδειγμα η Βικτόρια μετονομάστηκε σε Γιουσέιν Μπολτ. Όσο για τον μοναδικό ελληνικό σταθμό του Πύρρου Δήμα έχει ενταχθεί στη γραμμή που αφορά σε όλα τα υπόλοιπα στάδια όπως αναφέρεται και είναι δύο στάσεις πριν τον τερματικό που έχει πάρει το όνομα του θρυλικού Βασίλι Αλεξέγιεφ.
Έτσι , όσοι θέλουν να πάνε από το κέντρο του Λονδίνου στο  Ολυμπιακό στάδιο τα πράγματα είναι απλά. Πάνε στον Τζέσε Όουενς, άλλαζαν στον Καρλ Λιούς και κατεβαίνουν στον Μάικλ Φελπς ... Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...