Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ριζοσπάστης: "Η 'σάτιρα της αρβύλας' έβγαλε τη μπόχα της σαπίλας του συστήματος"

Μετά τα σχόλια και το βίντεο του Ράδιο Αρβύλα σχετικά με η θέση του ΚΚΕ για το κίνημα της πατάτας, ο Ριζοσπάστης περνά στην αντεπίθεση.Στο άρθρο του "η μπόχα της αρβύλας", ο Ριζοσπάστης υποστηρίζει πως οι παρουσιαστές του Ράδιο Αρβύλα "ξέφυγαν από κάθε όριο ακόμη και της πιο καυστικής σάτιρας". Η θέση του ΚΚΕ για το κίνημα της πατάτας σχολιάστηκε από το Ράδιο Αρβύλα, προξενώντας την αντίδραση του Ριζοσπάστη, ο οποίος τώρα κατηγορεί την εκπομπή για ωμό αντικομμουνισμό. Η εφημερίδα υποστηρίζει και επεξηγεί τη στάση του ΚΚΕ, καταδικάζοντας τα "αστειάκια" του Ράδιο Αρβύλα.
Το άρθρο του Ριζοσπάστη


Το λεγόμενο "κίνημα της πατάτας" έγινε αφορμή για να βγει στην επιφάνεια ο πιο ωμός αντικομμουνισμός από διάφορους "παρουσιαστές" - "διασκεδαστές" των ΜΜΕ. Πιο χαρακτηριστική περίπτωση τέτοιας υστερίας, τη Δευτέρα το βράδυ η "σατιρική" εκπομπή "Ράδιο Αρβύλα" όπου ξέφυγαν από κάθε όριο ακόμη και της πιο καυστικής σάτιρας. Το μόνιμο μοτίβο τους ότι "κάτι που δεν μπορεί να ελέγξει το ΚΚΕ, το καταδικάζει" ή η γελοιότητα ότι το ΚΚΕ ισχυρίζεται πως "έχει τα πνευματικά δικαιώματα των λαϊκών κινητοποιήσεων" ή ότι είναι αντίθετο να καταργηθούν οι μεσάζοντες. Μετά ακολούθησε και ένας λίβελος που ντύθηκε με βίντεο, όπου με πλάνα από συγκεντρώσεις του ΚΚΕ χάριν ...σάτιρας εμφανίζονται η "1η Πανελλήνια διαμαρτυρία για τη χαμηλή τιμή της πατάτας" ή πανό "Φτηνές πατάτες χωρίς να το πει το ΚΚΕ, όχι ευχαριστώ" ενώ ακολούθησαν και άλλα ...αστειάκια.


Οι του "Ράδιο Αρβύλα" δεν τόλμησαν να αναφερθούν στην άποψη του ΚΚΕ για το θέμα. Στα ζητήματα που βάζει στους εργαζόμενους και αγρότες και όλο το λαό, ότι τέτοιες κινήσεις όπως το "κίνημα της φτηνής πατάτας" έχουν περιορισμένο χαρακτήρα και δεν μπορούν να λύσουν συνολικά το διατροφικό πρόβλημα. Χλευασμός και λοιδορία του ΚΚΕ από τους "αρβύλες" στο όνομα της σάτιρας.


Η "σάτιρα της αρβύλας" έβγαλε τη μπόχα της σαπίλας του συστήματος. Γιατί το ΚΚΕ δεν σπέρνει αυταπάτες στο λαό για τα προβλήματά του και τη λύση τους. Τον καλεί να οργανώσει τον αγώνα για αξιοπρεπή μισθό, για ζωή με δικαιώματα και απαιτήσεις και όχι χαμοζωή της ευκαιριακής "ανακούφισης" και της "φιλανθρωπίας". Εχθροί του λαού δεν είναι μόνο οι μεσάζοντες αλλά και τα μονοπώλια και είναι μονόδρομος η σύγκρουση και ρήξη, για να μπορούν οι παραγωγοί του κοινωνικού πλούτου να τον απολαμβάνουν χωρίς παράσιτα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...