Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Οι δέκα πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο


Όταν σας λένε για επικίνδυνες πόλεις ίσως η πρώτη που φαντάζεστε είναι η Καμπούλ του Αφγανιστάν. 

Υπάρχουν όμως άλλες όπου η βία, οι δολοφονίες και οι βομβιστικές επιθέσεις είναι καθημερινό φαινόμενο.

Δείτε ποιες είναι οι δέκα πιο επικίνδυνες πόλεις στον κόσμο:


1. Βαγδάτη (Ιράκ)Ο πόλεμος έχει τυπικά τελειώσει, οι ξένοι στρατιώτες έχουν φύγει, αλλά η Βαγδάτη δεν έχει πάψει να συγκλονίζεται από τη βία και τις βομβιστικές επιθέσεις. Ο τρόμος καραδοκεί σε κάθε γωνιά της πόλης. Σχεδόν κάθε μέρα σημειώνονται ένοπλες επιθέσεις που συνθέτουν το σκηνικό της συνεχιζόμενης διαμάχης, ανάμεσα σε Σιίτες και Σουνίτες.


2. Χομς (Συρία)Πρίν γίνει το θέατρο των συγκρούσεων ανάμεσα στους αντικαθεστωτικούς και το στρατό της Συρίας, η Χομς ήταν μία πόλη άγνωστη στον υπόλοιπο κόσμο. Τώρα πια μετρά τουλάχιστον 5.000 νεκρούς, στην πλειοψηφία τους αμάχους, και βρίσκεται κοντά στην κορυφή της λίστας με τις πιο επικίνδυνες πόλεις του κόσμου.


3. Σιουδάδ ΧουάρεςΑν το Νουέβο Λαρέντο είναι ένα από τα κέντρα του πολέμου των ναρκωτικών, στο Μεξικό, η Σιουδάδ Χουάρες είναι η πρωτεύουσα. Κάθε χρόνο η ένοπλη διαμάχη ανάμεσα στην αστυνομία και τα καρτέλ των ναρκωτικών στοιχίζει τη ζωή σε περίπου 250 ανθρώπους, αστυνομικούς και πολίτες. Η ίδια πόλη έχει σημαδευτεί και από τις ανεξιχνίαστες δολοφονίες 700 γυναικών, τα τελευταία 20 χρόνια.


4. Ν’τζαμένα (Τσαντ)Η πόλη αυτή είναι τόσο επικίνδυνη, ώστε οι περισσότερες χώρες έχουν εκδώσει ταξιδιωτικές οδηγίες, συνιστώντας σε απλούς πολίτες ή αξιωματούχους να μην την επισκέπτονται. Η βία και οι ασθένειες είναι καταδικαστικές και για πολλούς μόνιμους κατοίκους. Σύμφωνα με οργανώσεις υγείας, περίπου οι μισοί κάτοικοι που καταφέρνουν να ενηλικιωθούν, πεθαίνουν πριν συμπληρώσουν τα 60 τους χρόνια.


5. Βηρυτός (Λίβανος)Η όμορφη, παραλιακή πόλη που ήταν κάποτε γνωστή ως το «Παρίσι της Μέσης Ανατολής» έχει γίνει, τα τελευταία χρόνια θέατρο αιματηρών συγκρούσεων, με αποκορύφωμα τις ισραηλινές επιθέσεις του 2006 που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 1500 αμάχων


6. Μογκαντίσου (Σομαλία)Η πρωτεύοσα της Σομαλίας είναι ουσιαστικά μια πόλη-φάντασμα. Οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν γίνει πρόσφυγες και όσοι έχουν απομείνει, ζουν με το συνεχή φόβο της τρομοκρατίας. Πολλοί αθώοι άμαχοι έχουν πέσει θύματα των βομβιστικών επιθέσεων που πραγματοποιούν ισλαμιστές τρομοκράτες.


7. Κέιπ Τάουν (Νότια Αφρική)Μια από τις ομορφότερες πόλεις της Νότιας Αφρικής, αλλά και μία από τις πιο επικίνδυνες στον κόσμο. Ο αριθμός των ένοπλων ληστειών ξεπερνά τις 70.000 το χρόνο, ενώ εξίσου υψηλός είναι και ο αριθμός των βιασμών.


8. Νουέβο Λαρέντο (Μεξικό)Το Νουέβο Λαρέντο είναι μία από τις πόλεις που βρίσκονται στο επίκεντρο του πολέμου των ναρκωτικών, ανάμεσα στα καρτέλ και την αστυνομία του Μεξικού. Πριν από λίγους μήνες οι κάτοικοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με το αποτρόπαιο θέαμα 9 πτωμάτων, κρεμασμένων από μία γέφυρα. Οι δολοφόνοι είχαν κρεμάσει τα θύματα «προς παραδειγματισμό και συμμόρφωση».


9. Κινσάσα (Λ.Δ. Κονγκό)Η πρωτεύουσα της Λ.Δ. του Κονγκό είναι μία πόλη όπου βασίλευε πάντοτε η φτώχεια και η εξαθλίωση. Οι μόνιμοι κάτοικοι, αλλά και οι τουρίστες που τολμούν να επισκεφθούν την πόλη, κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να πέσουν θύματα απαγωγής ή ένοπλης ληστείας. Συχνά, οι ληστείες καταλήγουν σε φόνους.


10. Φλιντ, Μίσιγκαν (ΗΠΑ)Οι συμμορίες κυριαρχούν και οι ανθρωποκτονίες είναι, κυριολεκτικά, στην ημερήσια διαταξη. Μόνο το 2011, 344 άνθρωποι δολοφονήθηκαν, σε μία πόλη 102.000 κατοίκων. Το ποσοστό των ανθρωποκτονιών αυξάνεται συνεχώς. Οι Αρχές συνδέουν τη βία με τη φτώχεια και την ανεργία που μαστίζουν την περιοχή.




πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...