Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ισπανικό χωριό γύρισε στην Πεσέτα

Είναι γεγονός, το Ευρώ καταρρέει αλλά δε θα μας πάρει στο γκρεμό μαζί του. Οι συναλλαγές θα γίνονται από εδώ και πέρα στην πεσέτα.

Ένα μικρο χωριουδάκι 80 μίλια δυτικά της Μαδρίτης αποφάσισε να κάνει κάτι ριζοσπαστικό ώστε να δοθεί ώθηση στην τοπική κοινωνία, γύρισαν στο εθνικό νόμισμα.

Ο λόγος για το Villamayor de Santiago, 2500 κατοίκων που μαστίζεται από την ανεργία καθώς το 1/3 από τους κατοίκους του είναι άνεργοι.

Σαν να μην έφτανε η ανεργία στο χωριουδάκι μετά την άφιξη του ευρώ το 2002, τα βασικά αγαθά έχουν μέχρι και 43%.

Για να χτυπήσουν την ακρίβεια 30 επιχειρήσεις της κοινότητας αποφάσισαν τον περασμένο μήνα να δέχονται πεσέτες

Οι οραματιστές του σχεδίου ελπίζουν το παράδειγμά τους να το ακολουθήσουν και άλλες πόλεις καθώς σύμφωνα με στοιχεία οι Ισπανοί πωλητές έχουν κρατήσει πεσέτες, αξίας 1,7 δισ. ευρώ!

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η Βρετανική Daily Mail, η χώρα διαθέτει τόσο μεγάλο ποσό πεσέτες καθώς αντίθετα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Κεντρική Τράπεζα της Ισπανίας εξακολουθεί να "αλλάζει" τις πεσέτες με ευρώ και ποτέ δεν υπήρξε προθεσμία για αλλαγή χρημάτων.


Την προηγούμενη εβδομάδα ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς Ντε Γκίντος  παρουσίασε μία ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού κλάδου της χώρας.

Τις επόμενες ημέρες, η κυβέρνηση αναμένεται να εγκρίνει ένα εργασιακό σχέδιο που πιθανότατα θα αποτελέσει το κεντρικό σημείο του προγράμματος οικονομικής μεταρρύθμισης.

Το έλλειμμα στον κρατικό προϋπολογισμό μπορεί για φέτος να ξεπεράσει τον στόχο που έχει τεθεί για το 2012, δηλαδή αυτό να μην ξεπεράσει το 4,4% του ισπανικού ΑΕΠ.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...