Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Έξαλλος ο Μητροπολίτης Κορινθίας με τα ... σουβλάκια!


Ένα περιστατικό που σημειώθηκε χθες το βράδυ, έβγαλε στην κυριολεξία τον Mητροπολίτης Κορινθίας Διονύσιο από τα ράσα του!

Εδώ και 4 χρόνια επισημαίνει στους κατοίκους και την εκκλησιαστική επιτροπή του χωριού Αρχαίες Κλεωνές ή Κοντόσταυλο ότι είναι απρεπές την ώρα που εκτελείται ο εσπερινός στην εκκλησία του χωριού την ίδια στιγμή ακριβώς στην πόρτα της εκκλησίας αλλά και στο ιερό οι κάτοικοι λόγω σχετικού εθίμου να ψήνουν σουβλάκια.


Χθες το βράδυ λοιπόν και ενώ ο μέγας εσπερινός έφτανε στο τέλος του, πνίγηκε το εσωτερικό της εκκλησίας από καπνούς και τσίκνα… Ο ναός είχε περικυκλωθεί από ψησταριές και χιλιάδες σουβλάκια.

Ο Δεσπότης διέκοψε τον εσπερινό και οργισμένος απευθύνθηκε στους κατοίκους του χωριού στους οποίους είπε ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

Μάλιστα ανακοίνωσε δημόσια ότι κλείνει η εκκλησία και δεν θα λειτουργήσει στις 15 Αυγούστου ενώ έθεσε σε αργία τον ιερέα ο οποίος επέτρεψε να στηθεί μέσα στον ναό αυτό το πανηγύρι. Μετά από αυτό αποχώρησε.


Σήμερα το πρωί δεκάδες κάτοικοι από το χωριό Αρχαίες Κλεωνές πήγαν στα γραφεία της Μητρόπολης και ζήτησαν συγνώμη από τον Μητροπολίτη, ο οποίος τη δέχθηκε κι έτσι θα λειτουργήσει κανονικά αύριο ο ναός.



Zougla.gr

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...