Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Λικέρ αξίας 6 εκατομμυρίων ευρώ!

Ένας 63χρονος Ολλανδός που υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή του «τη μεγαλύτερη συλλογή παλαιών λικέρ στον κόσμο», ορισμένα από τα οποία χρονολογούνται από το 17ο αιώνα, αποφάσισε να την πουλήσει, ελπίζοντας ότι θα αποκομίσει περί τα 6 εκατομμύρια ευρώ.


«Είχε υποσχεθεί στη σύζυγό του ότι θα πουλούσε τη συλλογή όταν εκείνη θα έβγαινε στη σύνταξη και θα τηρήσει την υπόσχεσή του», είπε ο Μπαρτ Λάμινγκ, ο εκπρόσωπος του συλλέκτη Μπάι βαν ντερ Μπουντ.

Ο συλλέκτης, που είναι εκδότης και κατοικεί στην Μπρέντα, δεν έχει απογόνους για να τους κληροδοτήσει τη συλλογή του.

Η συλλογή αποτελείται από περίπου 5.000 μπουκάλια κονιάκ, ουίσκι, αρμανιάκ (τύπος μπράντι), πόρτο και μαδέρα. Ο βαν ντερ Μπουντ συμπλήρωσε τη συλλογή που είχε κληρονομήσει από τον παππού και τον πατέρα του αγοράζοντας μπουκάλια σε δημοπρασίες ή από γνωστά εστιατόρια, όπως τα Maxim's και La Tour d'Argent, στο Παρίσι.

Μεταξύ των ποτών που θα βγουν σε δημοπρασία είναι και ένα μπουκάλι πέντε με έξι λίτρων κονιάκ Napoleon Aigle d' Or του οίκου Λεοπόλντ Μπριγκερόλ, που ανάγεται στο 1795 και κοστολογείται 138.000 ευρώ. «Λέγεται ότι αυτό το μπουκάλι το είχε μαζί του ο Ναπολέοντας Βοναπάρτης κατά τις εκστρατείες του και είναι το μοναδικό που έχει μείνει στον κόσμο», είπε ο Λάμινγκ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο ορισμένοι πιθανοί αγοραστές, κυρίως Ρώσοι και Κινέζοι, έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους για τη συλλογή.

Το παλαιότερο μπουκάλι, ένα κονιάκ του 1760, δεν θα πουληθεί. «Είναι κληρονομιά και θα μείνει στην ιδιοκτησία του κ. βαν ντερ Μπουν», είπε ο εκπρόσωπος.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...