Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Ο "άγνωστος" ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ιλ

Το διπλό ουράνιο τόξο στη γέννησή του, οι ζωντανοί αστακοί, ο φόβος των αεροπλάνων και η μανία με την... Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ μέσα από 10 ενδιαφέρουσες ιστορίες.

"Ο Ανώτατος Ηγέτης", "ο πατέρας μας", "ο στρατηγός", είναι μερικά μόνο από τα πολλά προσωνύμια, που οι Βορειοκορεάτες απέδιδαν στον εκλιπόντα ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ιλ.
Εκτός αυτών όμως, που μαρτυρούν την λατρεία των Βορειοκορεατών προς το πρόσωπό του, υπάρχουν και μερικές πτυχές της προσωπικότητάς του, άγνωστες στους περισσότερους και αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσες...


Πιο συγκεκριμένα:

1) Σύμφωνα με τους επίσημους βιογράφους του, η γέννησή του το 1941, είχε προφητευθεί και προαναγγελθεί  με διπλό ουράνιο τόξο και ένα νέο άστρο στον ουρανό.

2) Ήταν μανιώδης σινεφίλ και μεγάλος θαυμαστής της Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Λέγεται μάλιστα, ότι είχε συλλογή, με περισσότερες από 20.000 ταινίες, με τα "all time" αγαπημένα του, μεταξύ των οποίων τα... "Rambo" και "Godzilla".

3) Ταξίδευε μόνος με ιδιωτικό τρένο, όχι για άλλον λόγο, αλλά γιατί φοβόταν τα αεροπλάνα, φοβία που "κληρονόμησε",  όπως ο ίδιος είχε πει, από τον πατέρα του.

4) Τα προσωπικά του ταξίδια χαρακτηρίζονταν από χλιδή και πολυτέλεια, παρά το γεγονός ότι εκατομμύρια Βορειοκορεάτες ζούσαν σε άθλιες συνθήκες.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η μαρτυρία Ρώσου αξιωματούχου, που ταξίδεψε μαζί του στο παρελθόν και αφηγήθηκε πώς καθημερινά "προσγειώνονταν" με ειδική πτήση στο τρένο ζωντανοί αστακοί, για το γεύμα του.

5) Είχε διατάξει την απαγωγή του Σιν Σανγκ Οκ, του Νοτιοκορεάτη παραγωγού ταινιών και της συζύγου του, το 1978, με στόχο την "ενίσχυση" της βιομηχανίας κινηματογράφου της Βόρειας Κορέας. Έκαναν εφτά ταινίες, πριν την απόδρασή τους το 1986.

6) Ο ίδιος παρήγαγε ένα ντοκιμαντέρ, αποτελούμενο από 100 μέρη για την ιστορία της χώρας, ενώ έγραψε και βιβλίο για την τέχνη του σινεμά.

7) Το σινεμά ωστόσο, δεν ήταν το μόνο του πάθος, αφού έχει συνθέσει έξι όπερες, σύμφωνα με τους βιογράφους του.

8) Είχε χαρακτηριστεί από τους Βορειοκορεάτες ως "ημίθεος του στυλ", ενώ η Νότια Κορέα τον "περιγελούσε" για τα φουντωτά μαλλιά του, τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε, προσπαθώντας να φαίνεται ψηλότερος.

9) Λέγεται, ότι ο ίδιος διέδωσε στη Βόρειο Κορέα τον μύθο, ότι μπορούσε, ανάλογα  με τη διάθεσή του, να επηρεάσει και να ρυθμίσει τον καιρό.

10) Λέγεται τέλος, ότι αρνιόταν πεισματικά να καταναλώσει οτιδήποτε δεν έφερε ετικέτα "made in North Korea".


Παρόλα αυτά, έκανε μία εξαίρεση για το αγαπημένο του γαλλικό κρασί, από το οποίο είχε "απόθεμα" ούτε λίγο ούτε πολύ 10.000 μπουκαλιών στο κελάρι του.


πηγή:  http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...