Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Επίσημο τέλος του πολέμου στο Ιράκ

Οι τίτλοι τέλους για τον πόλεμο στο Ιράκ μετά από εννέα χρόνια έπεσαν με την υποστολή της αμερικανικής σημαίας. Ειδική τελετή παρουσία και του υπουργού Αμύνης των ΗΠΑ.


Με υποστολή της αμερικανικής σημαίας δόθηκε το επίσημο τέλος των αμερικανικών επιχειρήσεων στο Ιράκ, μετά από 9 χρόνια.

Σε ειδική τελετή στη Βαγδάτη έγινε η υποστολή της αμερικανικής σημαίας, η οποία σηματοδοτεί το επίσημο τέλος του πολέμου στο Ιράκ. Στην ειδική τελετή παρίστατο και ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λέον Πανέτα, ο οποίος δήλωσε πως ότι η επιχείρηση άξιζε το κόστος από όλες τις πλευρές.
Οι περισσότεροι από τους 5.500 Αμερικανούς στρατιώτες που βρίσκονταν στο Ιράκ έχουν ήδη επιστρέψει και οι τελευταίοι αναμένεται να γυρίσουν μέσα στις επόμενες ημέρες, αφήνοντας την ευθύνη της ασφάλειας στις Αρχές του Ιράκ. Περίπου 200 άτομα θα παραμείνουν στη χώρα σε ρόλο συμβουλευτικό.

Τη Τετάρτη, στην έδρα της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας στο στρατόπεδο Μπραγκ στη Βόρεια Καρολίνα, ο Μπαράκ Ομπάμα έβαλε τους δικούς του τίτλους τέλους στον πόλεμο, καλωσορίζοντας τους Αμερικανούς στρατιώτες στην πατρίδα.

Ο Μ. Ομπάμα δήλωσε υπερήφανος, ενώ έκανε λόγο για "εξαιρετικό στρατιωτικό επίτευγμα" και είπε ότι οι στρατιώτες επιστρέφουν "με το κεφάλι ψηλά", αφήνοντας πίσω μια χώρα "κυρίαρχη, σταθερή και βασισμένη στις δυνάμεις της".

Σημειώνεται πως μέσα στα 9 χρόνια του πολέμου, οι ΗΠΑ μέτρησαν 4.500 στρατιώτες νεκρούς και το Ιράκ 100.000 θύματα.


πηγή:  http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...