Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Ένα ανέκδοτο "καίει" τον Πινέιρο

Με ένα αστείο θέλησε να κλείσει την ομιλία του ο πρόεδρος της Χιλής, ωστόσο οι φεμινιστικές οργανώσεις δεν εκτίμησαν το χιούμορ του. Διαβάστε πώς πρόσβαλε τις γυναίκες.

Στο στόχαστρο  φεμινιστικών οργανώσεων μπήκε ο πρόεδρος της Χιλής, Σεμπαστιάν Πινέιρα, με αφορμή ένα ανέκδοτο που είπε κατά την διάρκεια επίσκεψης του σε διάσκεψη κορυφής στο Μεξικό.
Ο Χιλιανός πρόεδρος  θέλησε να κλείσει την ομιλία του σχετικά με την πολιτική, με ένα ανέκδοτο.

Ρώτησε λοιπόν τους παρευρισκόμενους ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε έναν πολιτικό και μία γυναίκα και έδωσε την απάντηση: "Όταν ένας πολιτικός λέει ναι, εννοεί ίσως- όταν λέει ίσως, εννοεί όχι και όταν πει όχι, τότε δεν είναι πολιτικός".

Το σημείο που προκάλεσε τις αντιδράσει ήταν η αναφορά στις γυναίκες: "Όταν μια κυρία λέει όχι, εννοεί ίσως- όταν λέει ίσως, εννοεί ναι και αν πει ναι, τότε δεν είναι κυρία".

Με αφορμή αυτό το ανέκδοτο, η αντιπολίτευση κατηγόρησε τον Πινέιρα για αναχρονισμό και σεξισμό και απαίτησε να ανακαλέσει και να εξηγήσει ποια η θέση της κυβέρνησης του απέναντι στις γυναίκες της Χιλής.

"Το προϊστορικό και σεξιστικό σχόλιο του προέδρου προσβάλλει την Χιλή και τις γυναίκες και μας φέρνει 20 χρόνια πίσω" δήλωσε η βουλευτής της αντιπολίτευσης Χιμένα Ρίνκον και κάλεσε την Υπουργό Γυναικείων Υποθέσεων της χώρας, Καρολίνα να σχολιάσει την κίνηση του Πινέιρα. Η Σμιντ έγραψε στο Twitter της ότι ο πρόεδρος απλά προσπάθησε να αστειευτεί, αν και η ίδια δεν γέλασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...