Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Το 40% των περιπτώσεων καρκίνου οφείλεται στις καθημερινές συνήθειες

Το κάπνισμα έρχεται πρώτο ως αιτία καρκίνου, καθώς κατά ποσοστό 23% πλήττει τους άντρες και 15,6% τις γυναίκες. Δεύτερη έρχεται η κακή διατροφή και η έλλειψη φρέσκων φρούτων και λαχανικών στην καθημερινότητα των ανδρών.

Όπως τονίζουν οι ερευνητές, οι άνθρωποι νομίζουν ότι ο καρκίνος είναι μια ασθένεια που είτε είναι γραφτό να σου συμβεί, είτε είναι στα γονίδιά σου, είτε ακόμα κάποιος είναι πιο άτυχος από κάποιον άλλο, αλλά τα στοιχεία των ερευνών αποκαλύπτουν ότι 40% των καρκίνων, όλων των ειδών, προκαλείται από πράγματα που έχουμε την δύναμη να τα αλλάξουμε.
Οι άντρες πρέπει να κόψουν το κάπνισμα, να τρώνε περισσότερα φρούτα και λαχανικά και να κόψουν όσο από το ποτό μπορούν.

Οι γυναίκες πρέπει να σταματήσουν το κάπνισμα, αλλά και να προσέχουν περισσότερο το βάρος τους.

"Δεν περιμέναμε να αποδειχθεί σε τέτοιο βαθμό, ότι τα φρούτα και τα λαχανικά είναι τόσο σημαντικά στο να προστατέψουν τους άντρες από τον καρκίνο, αλλά ούτε και ότι το υπερβολικό βάρος στις γυναίκες είναι πιο επικίνδυνος παράγοντας από το ποτό", δηλώνουν οι επιστήμονες.

Συνολικά, 14 από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως το που μένεις ή εργάζεσαι, συνδυάζονται και προκαλούν 134.000 θανάτους από καρκίνο κάθε χρόνο στη Βρετανία.

100.000 θάνατοι προκαλούνται από το κάπνισμα, την διατροφή, το ποτό και το βάρος.
Ένας στους 25 πεθαίνει εξαιτίας της...δουλειάς του, επειδή είναι συχνά εκτεθειμένος σε χημικά ή αμίαντο.

Όσον αφορά, για παράδειγμα, τον στομαχικό καρκίνο, το ένα πέμπτο του κινδύνου, προέρχεται από το πολύ αλάτι. Ο καρκίνος του στόματος ή του λάρυγγα σχεδόν 100% προέρχεται από τις επιλογές της καθημερινής ζωής.


πηγή:  http://www.cosmo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...