Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ψυχικά επικίνδυνος ο Χίνκλεϊ

Ο Τζόν Χίνκλεϊ που πυροβόλησε το 1981 τον Ρόναλντ Ρίγκαν μπορεί να είναι ακόμα επικίνδυνος.

Τα ψέματα και η απομόνωση του άντρα που πυροβόλησε το 1981 τον τότε πρόεδρο τον ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν "αυξάνουν τις πιθανότητες να αποτελεί ο ίδιος αυτός άντρας ένα νέο κίνδυνο", σε περίπτωση που απελευθερωθεί μετά 30 χρόνια, τόνισε ψυχίατρος ενώπιον δικαστηρίου.
Η αμερικανική δικαιοσύνη θα πρέπει να αποφασίσει αν θα διευρύνει το καθεστώς της υπό όρους ελευθερίας του Τζον Χίνκλεϊ, ο οποίος στη διάρκεια της δίκης του το 1982 κρίθηκε ποινικά ανεύθυνος για τις πράξεις του.

Ο Χίνκλεϊ είχε πυροβολήσει στο στήθος τον Ρίγκαν για να εντυπωσιάσει την ηθοποιό Τζόντι Φόστερ με την οποία είχε εμμονή. Από το 2009 του έχει επιτραπεί να περνά δέκα ημέρες το μήνα με την 86χρονη μητέρα του.

Ο Δρ Ρέιμοντ Πάτερσον, πρώην επικεφαλής του νοσοκομείου στο οποίο είχε εισαχθεί ο Χίνκλεϊ, κατέθεσε στο δικαστήριο για λογαριασμό της κυβέρνησης και επισήμανε πως τα συνεχή ψέματα και η απομόνωση του ασθενούς είναι "ανησυχητικά" γιατί "αυξάνουν τις πιθανότητες να αποτελεί κίνδυνο για τον εαυτό του και τους άλλους".

"Αυτό που είναι ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ο Χινκλεϊ μέσα στην απομόνωση του γίνεται πιο καταθλιπτικός και ψυχωτικός", τόνισε ο ψυχίατρος και πρόσθεσε πως ο ασθενής είπε ψέματα ότι πηγαίνει στον κινηματογράφο, ενώ βρισκόταν σε βιβλιοθήκη και έψαχνε στοιχεία για τον Ρίγκαν και την απόπειρα που είχε κάνει εναντίον του.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...