Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Όταν ένας ιερέας έσωσε τον Χίτλερ από βέβαιο θάνατο...

Ήταν Ιανουάριος του 1894. Σύμφωνα με το χρονολόγιο γερμανικής εφημερίδας της εποχής, ένας παπάς έσωσε ένα τετράχρονο αγόρι από τα παγωμένα νερά του ποταμού Inn στη βορειοανατολική Γερμανία, στα σύνορα με την Αυστρία. Όπως εκτιμούν ιστορικοί, το αγόρι που πνιγόταν και φώναζε για βοήθεια ήταν ο Αδόλφος Χίτλερ, ενώ για καλή του τύχη από το σημείο περνούσε ο πατήρ Johann Kuehberger.

Ο ιερέας έπεσε μέσα στο νερό και τραβώντας το τετράχρονο αγόρι κατάφερε και το έβγαλε στην όχθη. Ο Χίτλερ μεγάλωσε στην πόλη Passau και ο ίδιος διηγείτο ιστορίες από τη γενέτειρά του σε στρατηγούς του λέγοντας ότι έπαιζε Ινδιάνους και καουμπόηδες στις όχθες του ποταμού, ενώ για άγνωστους λόγους είχε επιλέξει να διαγράψει αυτό το κεφάλαιο από τη βιογραφία του.

Επίσης, σύμφωνα με πηγές από την πόλη Passau, ο Χίτλερ ποτέ δεν έμαθε να κολυμπά και χρειαζόταν γυαλιά. Το σίγουρο είναι ότι με την αποκάλυψη του συγκεκριμένου γεγονότος πολλοί αναρωτιούνται τι θα είχε συμβεί στον κόσμο μας αν ο πατήρ Kuehberger δεν είχε καταφέρει να σώσει το αγόρι εκείνο που έμελλε να σημαδέψει ανεξίτηλα τον 20ό αιώνα...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...