Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Βρήκαν σκελετό βαμπίρ στη Μαύρη Θάλασσα


Βούλγαροι αρχαιολόγοι ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν έναν σκελετό "βρικόλακα" στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, στην πόλη της Σωζόπολης.
Ο σκελετός, που ανήκε σε άντρα, έφερε μία ράβδο σιδήρου μπηγμένη στο στέρνο του. Ήταν θαμμένος πάνω από 700 χρόνια και είχε μαχαιρωθεί πολλές φορές στο στήθος και το στομάχι, καθώς οι σύγχρονοί του φοβόταν ότι θα αναστηθεί ως βρικόλακας, αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας Novinite, προαναγγέλοντας την προβολή σχετικού ντοκιμαντέρ στο National Geographic.

Ιστορικοί, αρχαιολόγοι κι ανθρωπολόγοι επισημαίνουν ότι πρόκειται για συνήθη πρακτική σε βουλγαρικά εδάφη, καθώς και τη σύνδεση μεταξύ των "βρικολάκων" και του κόμη Δράκουλα.

Εν τω μεταξύ, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες έχουν αναφέρει απότομη αύξηση του ενδιαφέροντος για τις αποκαλούμενες "διακοπές βρικολάκων" στη Σωζόπολη, ιδιαίτερα των Γερμανών και των Βρετανών.Ο θρύλος του Krivich

Ο διευθυντής του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου Μπόζινταρ Ντιμίτροφ εξήγησε ότι το όνομα του βρικόλακα ήταν "Krivich" (άνθρωπος με σώμα σε σχήμα γάντζου), ένας θρυλικός πειρατής, διευθυντής του φρουρίου της Σωζόπολης ή ένας από τους κληρονόμους του.

Ο "Krivich", όπως τον αποκαλούσαν οι σύγχρονοί του, ήταν ανάπηρος, αλλά εξαιρετικά ευφυής άνθρωπος. Τους επισκίασε όλους με τις γνώσεις του για τη θάλασσα, τα αστέρια και τα βότανα.

Τα Βυζαντινά χρονικά περιγράφουν πώς λεηλάτησε ένα βενετσιάνικο πλοίο. Είναι πιθανό ότι ανακηρύχθηκε ειδικός στη μαγεία, εξαιτίας αυτών των ταλέντων, γεγονός που εξηγεί τη μεταλλική σφήνα στην καρδιά του.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο άντρας μπορεί να ήταν διανοούμενος, ίσως γιατρός, καθώς τα άτομα αυτά συχνά έγειραν υποψίες κατά τον Μεσαίωνα. Ο τάφος ανακαλύφθηκε κοντά στην αψίδα της εκκλησίας, γεγονός που υποδηλώνει ότι ήταν αριστοκράτης.

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται στη Σωζόπολη μία ταφή "βρικόλακα".

Σύμφωνα με τον κ. Ντιμιτρόφ, περισσότεροι από 100 σκελετοί έχουν βρεθεί σε ολόκληρη τη Βουλγαρία με μια ράβδο καρφωμένη στο στήθος τους.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...