Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Το ποτήρι φταίει για όλα


Ο ρυθμός κατανάλωσης μπύρας μειώνεται κατά 60% σε ψηλό λεπτό ποτήρι...

Θέλετε να πίνετε πιο αργά το ποτό σας. Ζητήστε από αυτόν που σας σερβίρει να το βάλει σε ψηλό λεπτό ποτήρι. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ στη Βρετανία υποστηρίζουν σε νέα τους μελέτη ότι ο ρυθμός κατανάλωσης μπύρας μειώνεται κατά 60% αν είναι σερβιρισμένη σε ψηλό λεπτό ποτήρι σε αντίθεση με τα ποτήρια σε στρογγυλό σχήμα.


Οι επιστήμονες μελέτησαν τις συνήθειες κατανάλωσης αλκοόλ 159 ατόμων. Όταν έπιναν κάποιο άλλο οινοπνευματώδες ποτό το ποτήρι δεν έπαιζε ρόλο στον ρυθμό κατανάλωσης, όταν όμως έπιναν μπύρα η διαφορά ήταν αξιοπρόσεκτη.

Από στρογγυλό ποτήρι χρειάστηκε μόλις 7 λεπτά για να την καταναλώσουν ενώ ο χρόνος για την ίδια ποσότητα από ψηλό ποτήρι ανέβηκε στα 11 λεπτά.

Το ποτήρι λοιπόν παίζει ρόλο λένε οι επιστήμονες καθώς ο χρήστης δεν μπορεί να υπολογίσει πόση ποσότητα καταναλώνει και είναι δύσκολο να επιβραδύνει τον ρυθμό του.

Παλιότερη πάντως έρευνα έχει δείξει επίσης ότι τα άτομα είναι πιο πιθανό να πιουν περισσότερο αλκοόλ όταν αυτό είναι σερβιρισμένο σε κοντό και φαρδύ ποτήρι αντί για στενό και ψηλό.Πηγή

1 σχόλιο:

  1. κοίτα να δεις...δεν μπορείς να την πιεις την μπύρα σε λάθος ποτήρι, γι'αυτό και κάθε μπύρα έχει το ποτήρι της...στα μαγαζιά οι εταιρίες στέλνουν τα ανάλογα ποτήρια μπύρας και γι'αυτό οι μπύρες σερβίρονται εκεί που σερβίρονται...αυτός είναι και ο λόγος που το κάνει λάθος το να ζητάμε την μπύρα σε οτι ποτήρι μας την καρφώσει στο κεφάλι!!!
    τώρα αν κάποιος θέλει να καταναλώσει την μπύρα του ποιο αργά ας την πιει σε πιο αργούς ρυθμούς, όχι και να μην την πιει σωστά στο κατάλληλο ποτήρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...