Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Κόλπο εντυπωσιασμού η «αναμέτρηση» του Πούτιν με άγρια τίγρη;

Σχεδιασμένη εκ των προτέρων ήταν η επίθεση μιας άγριας τίγρης στον Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο δάσος Ουζουρίσκι το 2008, καθώς και η «γενναία» αντίδρασή του, υποστηρίζουν μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων της Μόσχας και bloggers.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, γνωστός για τις φιλοζωικές του θέσεις, συμμετείχε σε αποστολή για την προστασία των τίγρεων της Σιβηρίας, στα πλαίσια της οποίας επισκέφτηκε δάσος της ανατολικής Ρωσίας.  

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης της χώρας, ξαφνικά μια άγρια τίγρη εμφανίστηκε μπροστά του και του επιτέθηκε. Εκείνος, αντιδρώντας με θάρρος, σημάδεψε το ζώο με το αναισθητικό όπλο του και το ακινητοποίησε, σώζοντας με αυτόν τον τρόπο το τηλεοπτικό συνεργείο που τον συνόδευε, αλλά και ανεβάζοντας τα νούμερα τηλεθέασης στα ύψη. Το περιστατικό παρουσιάστηκε με τρόπο διθυραμβικό για τον Ρώσο πρωθυπουργό, προκαλώντας άκρως θετικά σχόλια για εκείνον.

Ωστόσο, σήμερα, τέσσερα χρόνια έπειτα από το συμβάν, μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων της χώρας και bloggers ρίχνουν φως σε μια διαφορετική εκδοχή του. Σύμφωνα με εκείνους, το περιστατικό ήταν «στημένο», η τίγρη δεν ήταν άγρια, αλλά είχε μεταφερθεί από ζωολογικό κήπο για το συγκεκριμένο σκοπό, ενώ στη συνέχεια το ζώο - που άνηκε σε είδος προς εξαφάνιση- πέθανε εξ αιτίας του αναισθητικού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Διεθνές Ταμείο για την Ευημερία των Ζώων, η τίγρη, που ονομαζόταν Σέγκρα, ζούσε μέχρι τότε σε ζωολογικό κήπο της πόλης Καμπαρόφσκ. Εκείνη την ημέρα, μεταφέρθηκε μέχρι το δάσος και παρέμεινε ακινητοποιημένη μέσα σε δίχτυ έως ότου ο Πούτιν έφτασε στην περιοχή. Τότε, αφέθηκε ελεύθερη προκειμένου να του «επιτεθεί» και ο Ρώσος πρωθυπουργός να αντιδράσει με τον τρόπο που είχε σχεδιάσει. Έπειτα, το ζώο μεταφέρθηκε πίσω στο ζωολογικό κήπο, αλλά ύστερα από λίγες ημέρες, πέθανε, εξαιτίας της υπερβολικής ποσότητας αναισθητικού που είχε δεχθεί.

«Δεν επικρίνω τον Πούτιν, αλλά όσους σχεδιάζουν τέτοια περιστατικά προς όφελος της δημόσιας εικόνας του. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα χρήματα, αντιβαίνοντας σε οποιονδήποτε κανόνα ηθικής», δήλωσε η Μάσα Βορόντσοβα, επικεφαλής του παραρτήματος του Διεθνούς Ταμείου για την Ευημερία των Ζώων στη Ρωσία.

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις σχετικά με το συμβάν αποτέλεσαν ακόμα ένα πλήγμα στη δημοτικότητα του Πούτιν, η οποία δείχνει διαρκώς να μειώνεται παρά την πρόσφατη νίκη του ίδιου στις προεδρικές εκλογές της χώρας.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...