Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Μετά τις πατάτες, το κίνημα του... οβελία

Μετά τη φθηνή πατάτα σειρά έχει το φθηνό... αρνί. Εν όψει Πάσχα, οι κτηνοτρόφοι σκέφτονται να διαθέσουν και εκείνοι τα προϊόντα τους χωρίς μεσάζοντες, ώστε οι καταναλωτές να αγοράσουν φέτος τον οβελία για το πασχαλινό τους τραπέζι μέχρι 4 ευρώ πιο φθηνά.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης, η απευθείας διάθεση αμνοεριφίων θα μικρύνει τη μεγάλη ψαλίδα που έχει η τιμή από τον παραγωγό στο κρεοπωλείο. «Πέρυσι πουλήσαμε αρνί 5,50 ευρώ και είδαμε στα κρεοπωλεία να πωλείται ακόμα και 13 ευρώ».

Ωστόσο, η παράκαμψη των μεσαζόντων από τους κτηνοτρόφους είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο, δεν έχει αποφασιστεί η ακριβής δράση τους. «Είναι μια περίπλοκη διαδικασία και ψάχνουμε να βρούμε πως κάνουμε τη διάθεση. Δεν είναι σαν τις πατάτες. Πρόκειται για ευπαθή προϊόντα, δύσκολα στη μεταφορά», λέει στον «Ε.Τ.» ο Καμπούρης.

Πάντως, εάν συντονιστούν και ξεκινήσουν να δίνουν τα προϊόντα τους απευθείας, οι παραγγελίες για τα αμνοερίφια σε τιμές παραγωγού θα ξεκινήσουν λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα. «Ακόμα και μικρή ποσότητα να κινήσουμε θα ήταν κάτι καλό. Να σταματήσουμε την αλματώδη αύξηση της τιμής από τους μεσάζοντες», αναφέρει ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων.

Στόχος τους είναι να πουλήσουν το αρνί το πολύ 8 ευρώ, δηλαδή 3-4 ευρώ φθηνότερο από όσο πωλείται σε πολλά κρεοπωλεία.


ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...