Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Κίνα: Θα δουν το τέλος του κόσμου από την φυλακή


Οι αρχές της Κίνας έχουν συλλάβει έως και 1.000 ανθρώπους στα πλαίσια της εκστρατείας για την πάταξη του δόγματος «Παντοδύναμος Θεός» που προλέγει το «επερχόμενο τέλος του κόσμου», που προβλέπουν ότι θα επισυμβεί αύριο Παρασκευή, μεταδίδουν κρατικά μέσα ενημέρωσης.


Τις τελευταίες εβδομάδες, εκατοντάδες μέλη του δόγματος έχουν συγκρουσθεί με τις δυνάμεις της αστυνομίες, σε αρκετές περιπτώσεις έξω από κυβερνητικά κτήρια, στην κεντρική επαρχία Χενάν, στη βόρεια Σαανσί και στη νοτιοδυτική Γκανσού, σύμφωνα με τις φωτογραφίες που αναρτώνται σε δημοφιλείς, τοπικές, ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Η αστυνομία έχει συλλάβει περίπου 1.000 μέλη της θρησκευτικής οργάνωσης σε επτά επαρχίες, ανέφερε η Λαϊκή Ημερησία στον ιστότοπό της, προσθέτοντας πως 400 από αυτούς συνελήφθησαν στην δυτική επαρχία Τσινγκχάι.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι τα μέλη της οργάνωσης διένειμαν φυλλάδια, τα οποία προμηνύουν το τέλος του κόσμου για την αυριανή ημερομηνία, ενώ οι αρχές διατείνονται πως το δόγμα αυτό στις αρχές του κηρύσσει μια «αποφασιστική μάχη» κατά του «Κόκκινου Δράκου», του Κομμουνιστικού Κόμματος.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...