Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Πίτσα για 30 χρόνια για μια γελοία ερώτηση σε Ομπάμα και Ρόμνεϊ


Μετά την πρώτη τηλεμαχία Ομπάμα-Ρόμνεϊ, η οποία βρήκε νικητή τον δεύτερο, στην επόμενη που θα γίνει στις 16 Οκτωβρίου, μην εκπλαγείτε αν ακούσετε την εξής ερώτηση:

"Κ. Ομπάμα προτιμάτε λουκάνικο ή πεπερόνι στην πίτσα σας;".

Και όμως η Pizza Hut, υπόσχεται δωρεάν πίτσα εφόρου ζωής (μία την εβδομάδα) σε όποιον κάνει αυτή την ερώτηση σε έναν από τους υποψήφιους προέδρους των ΗΠΑ.


Πόσο πιθανό είναι να συμβεί αυτό; Όχι ιδιάιτερα. Σύμφωνα με την Επιτροπή Διοργάνωσης των Τηλεμαχιών, οι συμμετέχοντες είναι συνήθως αναποφάσιστοι ψηφοφόροι, οι οποίοι επιλέγονται από τον οργανισμό Gallup.

Οπότε, δύσκολα θα σπαταλήσουν την ερώτησή τους για να μάθουν τις προτιμήσεις των υποψηφίων, όσον αφορά τις πίτσες.

Πάντως, δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε, καθώς θα υπάρχουν και αρκετοί φοιτητές. Αν κάποιος μπει στον πειρασμό, θα πρέπει να ετοιμάσει μια ψεύτικη ερώτηση και την τελευταία στιγμή να την αλλάξει.

Όποιος καταφέρει λοιπόν να προφέρει τις λέξεις "λουκάνικο ή πεπερόνι" σε απευθείας μετάδοση, κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ, η Pizza Hut, θα του δώσει το ποσό που αντιστοιχεί σε μια δωρεάν πίτσα την εβδομάδα για 30 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι θα του κόψουν μια επιταγή 15.600$.

Το καλύτερο θα ήταν να ρωτήσει ο Ομπάμα τον Ρόμνεϊ τι προτιμά και να πάρει την επιταγή για την προεκλογική του εκστρατεία. Η διαφορά στις δημοσκοπήσεις είναι στα όρια του στατιστικού λάθους και κάθε ενίσχυση, είναι σημαντική.
 


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...