Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Mέτρα για τη μείωση του ελλείμματος στην Ιρλανδία

Η Ιρλανδία θέλει να βρει 12,4 δισ. ευρώ με επιπλέον εξοικονόμηση πόρων τα επόμενα τέσσερα χρόνια για να επιτύχει τους στόχους της μείωσης του ελλείμματος, ενώ η ανάπτυξη αναμένεται να είναι χαμηλότερη από το αναμενόμενο τον επόμενο χρόνο, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών.


"Το επίπεδο της αναγκαίας προσαρμογής είναι κάπως υψηλότερο από ότι είχε προβλεφθεί, αλλά είναι επιτακτική ανάγκη να διασφαλίσουμε ότι θα επιτύχουμε τους στόχους μας όσον αφορά το έλλειμμα. Είναι ζωτικής σημασίας η επίτευξη αυτών των στόχων", υπογραμμίζει το υπουργείο σε ανακοίνωση του.

Το δημόσιο έλλειμμα θα πρέπει να μειωθεί στο 10,3% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) το τρέχον έτος, έναντι του 32,4% το 2010, ενώ η χώρα έχει δεσμευτεί να το κατεβάσει στο 8,6% το 2012, και κάτω από 3% το 2015.

Για την επίτευξη των στόχων αυτών, η Ιρλανδία χρειάζεται ένα σύνολο 12,4 δις ευρώ επιπλέον για την περίοδο 2012-2015, από τα οποία τα 7.75 δισ ευρώ από περικοπές των δαπανών και 4,65 δισ. από αύξηση των εσόδων.

Αυτό μεταφράζεται σε ένα ποσό 3,8 δισ ευρώ που θα εξευρεθεί μέσω μιας μείωσης των δαπανών και αύξησης των φόρων στον προϋπολογισμό του 2012, που θα παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα.

Η κυβέρνηση επίσης αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της ανάπτυξης για το επόμενο έτος: το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν θα αυξηθεί κατά 1,6% το 2012, έναντι μιας πρόβλεψης 2,5% που είχε τεθεί τον Απρίλιο.


πηγή,   e-typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...