Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Κόμμα Αποστράτων στις εκλογές

Με όνομα "Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας" ο νέος πολιτικός φορέας των Αποστράτων που θα κατέβουν στις εκλογές του Φεβρουαρίου.

Με πρότυπο τον Στρατιωτικό Σύνδεσμο του 1909, αξιωματικοί, που είναι απόφοιτοι της Σχολής Ευελπίδων της τάξης του 1981, ίδρυσαν το κόμμα "Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας" και θα κατέβουν στις επόμενες εκλογές.

Η ίδρυσή του έγινε τη Δευτέρα, ημέρα γιορτής των Ενόπλων Δυνάμεων, με τη διοικούσα επιτροπή να παρουσιάζει το νέο πολιτικό κόμμα και τους προγραμματικούς στόχους για τις εκλογές του Φεβρουαρίου.

Σήμερα, Τρίτη, πρόκειται να υποβληθούν προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου όλα τα απαραίτητα έγγραφα για τη νομική υπόσταση του κόμματος.

Το έμβλημά του, που αποτελείται από τρεις παράλληλες γραμμές, χρώματος γαιώδους, βαθέος κυανού και γαλάζιου, συμβολίζουν τη γη, τον αέρα και τη θάλασσα, στοιχεία εθνικής κυριαρχίας που, όπως σημειώνουν, διακυβεύονται σήμερα από ενέργειες και παραλείψεις του πολιτικού κατεστημένου.

Ο "Σύνδεσμος" παραπέμπει στην πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Στρατιωτικός Σύνδεσμος την 15η Αυγούστου του 1909 στο Γουδή, όπου σε παρόμοιες για τη χώρα συνθήκες παρενέβη στα πολιτικά δρώμενα και επέβαλλε τον Ελευθέριο Βενιζέλο σαν ηγέτη της Ελλάδας.

Έτσι και τώρα στόχος της πολιτικής κίνησης που προωθούν είναι να αναδειχτεί ένας νέος ηγέτης που θα βοηθήσει τη χώρα να υπερβεί τα πολλαπλά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει.

Η κεντρική πολιτική θέση του νέου κόμματος, που παρουσιάστηκε επίσημα σε ξενοδοχείο του κέντρου της Αθήνας, έχει ως εξής:

* Επανέλεγχος του δημοσίου χρέους της χώρας για καθορισμό του επαχθούς χρέους για τη διαγραφή του.
* Εκμετάλλευση των πλεονεκτημάτων που προσφέρει το γεγονός ότι το 90% του εξωτερικού χρέους υπόκειται στο ελληνικό δίκαιο.
* Διεκδίκηση της εξόφλησης του αναγκαστικού κατοχικού δανείου από την Γερμανία.
* Αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα με στόχο την βελτίωση της απόδοσής του και όχι απλά την οριζόντια μείωση του προσωπικού.
* Νέα οργάνωση με την λογική του ελάχιστου απαραιτήτου και ορθά κατανεμημένου προσωπικού.
* Ενιαίο μισθολόγιο για τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ, καταπολέμηση της γραφειοκρατίας με μηχανοργάνωση του δημοσίου και αξιοποίηση του διαδικτύου, κατάργηση όλων των μη παραγωγικών οργανισμών και συγχώνευση συναφών υπηρεσιών,  συνεχής αξιολόγηση των κρατικών υπάλληλων.
* Δραστική μείωση του κόστους διοίκησης (περιορισμός των μελών των διοικητικών συμβουλίων, του αριθμού των ειδικών συμβούλων, των ενοικίων κλπ.).
* Κατάργηση όλων των καταχρηστικών συντεχνιακών προνομίων.
* Κατάρτιση των προϋπολογισμών λειτουργικών εξόδων από μηδενική βάση.
* Καθιέρωση της ποινικής ευθύνης των διοικήσεων.

Το κόμμα έχει δωδεκαμελή διοικούσα επιτροπή με πρόεδρο τον απόστρατο αξιωματικό Νίκο Αλικάκο.

Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση αποδοκιμάστηκε έντονα ο πρώην βουλευτής Λευτέρης Βερυβάκης, ο οποίος πήγε για να απευθύνει χαιρετισμό αλλά δεν τα κατάφερε και αποχώρησε κάτω από έντονες διαμαρτυρίες για την παρουσία του.

πηγή :  http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...