Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Ο Πύργος του Άιφελ στην... Πελοπόννησο

Τα Φιλιατρά είναι η έδρα του ομώνυμου Δήμου της επαρχίας Τριφυλίας του Νομού Μεσσηνίας. Είναι κτισμένα στο δυτικό άκρο του Νομού Μεσσηνίας, κοντά στις ακτές του Ιονίου Πελάγους, σε υψόμετρο 70 μέτρων. Εισερχόμενος κανείς στην πόλη των Φιλιατρών έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά ένα παράξενο μεταλλικό αρχιτεκτόνημα, τον «Πύργο του Άιφελ» όπως ονομάζεται κι έχει καθιερωθεί να αποκαλείται από τους ντόπιους κατοίκους. Το συγκεκριμένο κτίσμα δεν είναι τυχαίο που αποκαλείται με αυτό το όνομα, καθώς ο λόγος για τον οποίο κατασκευάστηκε ήταν ακριβώς αυτός: να θυμίζει δηλαδή το πασίγνωστο θηριώδες μεταλλικό δημιούργημα του Παρισιού!


Ο Πύργος του Άιφελ των Φιλιατρών είναι ένα ομοίωμα μικρών διαστάσεων που φιλοτεχνήθηκε τον περασμένο αιώνα από τον καταγόμενο από τα Φιλιατρά γλύπτη Χάρρυ Φουρνιέ (το αληθινό του όνομα είναι Χαράλαμπος Φουρναράκης).


Ο εν λόγω "παράξενος καλλιτέχνης" όμως δεν έμεινε εκεί... κατασκεύασε επίσης -την ίδια εποχή περίπου- ένα άλλο must προορισμό του παράξενου ταξιδιώτη: το αλλόκοτο «Κάστρο των Παραμυθιών», λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά έξω από την πόλη των Φιλιατρών και δίπλα στο μικρό χωριό Αγρίλης.


Τώρα, εάν πραγματικά σας ενδιαφέρει το «παράξενο» και τύχει κατά τις διακοπές σας να περάσετε από την περιοχή, η συμβουλή του παράξενου ταξιδιώτη είναι πως αξίζει να σταθείτε και να φωτογραφίσετε και τα δύο αυτά σύγχρονα αλλά παραμυθένια (κυρίως για τα μικρά παιδιά που δύσκολα αναγνωρίζουν ατέλειες στην αρχιτεκτονική) οικοδομήματα.



 
πηγή,  http://strangetravellergr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...