Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Τι κρύβει το ποντίκι του υπολογιστή: Τα «κόλπα» της μεσαίας ροδέλας


Αυτή η μικρή ροδέλα που υπάρχει ανάμεσα στο δεξί και το αριστερό κουμπί του ποντικιού (του υπολογιστή και όχι του αγρού) σίγουρα δεν έχει διακοσμητικό ρόλο όπως θα πίστευαν πολλοί. Ωστόσο τα κόλπα που κρύβει είναι πολλά και άγνωστα στον περισσότερο κόσμο.

Scroll, Copy Paste, άνοιγμα σε νέα καρτέλα, κλείσιμο καρτέλας και διάφορα άλλα «κόλπα» που χρειάζονται 3-4 κλικ για να γίνουν, απλοποιούνται μόνο με ένα κλικ της ροδέλας. Απολαύστε τα μυστικά του mouse σε όλο τους το μεγαλείο.
Scrolling

Καλά, αυτό λίγο πολύ όλοι το ξέρουμε ή το έχουμε ανακαλύψει κατά λάθος, αλλά καλό είναι να επισημανθεί ξανά. Κουνώντας λοιπόν τη ροδέλα του ποντικιού πάνω κάτω μπορείτε να κουνήσετε τη σελίδα που διαβάζετε. Τόσο απλό.
Άνοιγμα – Κλείσιμο νέας καρτέλας

Κλασσικό φαινόμενο να πατάτε κάτι με το αριστερό κλικ και να χάνετε τη σελίδα στην οποία βρίσκεστε. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο υπάρχει το μεσαίο κλικ. Έτσι την επόμενη φορά που θέλετε να ανοίξετε κάτι χωρίς να χάσετε τη σελίδα στην οποία βρίσκεστε, πατήστε τη ροδέλα αντί για αριστερό κλικ. Επίσης με τον ίδιο τρόπο κλείνετε και την καρτέλα που ανοίξατε, κάνοντας μεσαίο κλικ στο tab της.Αντιγραφή/Επικόλληση

Να κάτι που δεν ξέρουν οι περισσότεροι χρήστες υπολογιστή: Μετά το Ctrl + C, Ctrl + V έρχεται το μεσαίο κλικ να κάνει τη διαδικασία ακόμα πιο γρήγορη: Μαρκάροντας το κομμάτι του κειμένου που σας ενδιαφέρει κάνετε μεσαίο κλικ (με τη ροδέλα δηλαδή) και στη συνέχεια ξανά μεσαίο κλικ εκεί όπου θέλετε να το επικολλήσετε γλυτώνοντας χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...