Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

20 πράγματα που δεν ξέρατε για τα κινητά τηλέφωνα


Σαράντα ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από τότε που εμφανίστηκαν τα κινητά τηλέφωνα. Στις 3 Απριλίου του 1973, ο Μάρτιν Κούπερ, εφευρέτης για την Μοτορόλα, περηφανεύτηκε σε αντιπάλους του για την ανακάλυψη της κινητής τηλεφωνίας. Και ενώ ούτε η ίδια η Μοτορόλα δεν πίστευε στα κινητά (θεωρούσαν ότι δεν θα πιάσουν εμπορικά) και ήθελε να εστιάσει στα τηλέφωνα για αυτοκίνητα. Δέκα χρόνια αργότερα το πρώτο κινητό τηλέφωνο βγήκε στην αγορά με την απίστευτη τιμή των 4,000 δολαρίων, αναφέρει σε δημοσίευμα της η ιστοσελίδα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα".

Τριάντα χρόνια μετά, το νούμερο των ανθρώπων με κινητό τηλέφωνο είναι περίπου στα 6,5 δισ.

    1. Το πρώτο κινητό λεγόταν DynaTAC και είχε μπαταρία διάρκειας 35 λεπτών. Ζύγιζε ένα κιλό.

    2. Διάφορα μοντέλα του DynaTAC δημιουργήθηκαν στα γραφεία της Μοτορόλα και ο διευθυντής διάλεξε το λιγότερο «γκλαμουράτο».

    3. Το DynaTAC έγινε ελαφρύτερο και μόλις 794 γραμ. πριν βγει στην αγορά. Και πάλι όμως ήταν αρκετά βαρύ.Τόσο που πολύ έλεγαν οτι μπορείς να σκοτώσεις κάποιον με αυτό.

    4. Παρ' όλα αυτά πολλοί χαρακτήρες ταινιών του Χόλιγουντ όπως ο Gordon Gekko της ταινίας Wall Street, ο Patrick Bateman της ταινίας American Psycho's και ο Zack Morris του Saved by the Bell προτίμησαν το κινητό.

    5. Το πρώτο αστείο για κινητά εμφανίστηκε δύο χρόνια αργότερα.

    6. Στην Μεγάλη Βρετανία το μονοπώλιο της vodafone κράτησε μόνο 9 μέρες το 1985 γιατί μετά άνοιξε η cellnet. Έμειναν ανταγωνιστές για 8 χρόνια. Μετά άνοιξαν και άλλες εταιρείες.

    7. Το πρώτο smartphone ήταν το simon της ΙΒΜ, λανσαρίστηκε το 1993.

    8. Το πρώτο κινητό με κάμερα φτιάχτηκε από τον Γάλλο επιστήμονα Philippe Kahn το 1997.

    9. Το 2002 μετά από μελέτες, οι επιστήμονες αποκάλυψαν πως όταν μιλάμε στο κινητό τα αντανακλαστικά μας είναι 3 φορές πιο αργά από όταν οδηγούμε μεθυσμένοι. Και έτσι η οδήγηση μιλώντας στο κινητό απαγορεύτηκε.

    10. το 2002, έρευνα στην Ιταλία έδειξε οτι οι Ιταλοί που δεν είχαν κινητό, ένιωθαν ότι χάνουν την αυτοπεποίθηση τους και ότι επηρεάζει την σεξουαλική τους επίδοση.

    11. Σήμερα στη Βρετανία, ένας στους έξι ζει με κινητό και χωρίς σταθερό.

    12. Οι αρχικοί 160 χαρακτήρες που σου επέτρεπαν τα κινητά να στέλνεις ήταν ιδέα (καθόλου περιέργως) Γερμανού εφευρέτη.

    13. Το 2012 πουλήθηκαν 1,7 δισ. κινητά, με μεγαλύτερους πωλητές την Samsung, τη Nokia και την Apple.

    14. Μέχρι το 1992 δεν υπήρχαν sms. Οι χρήστες που στέλνουν τα περισσότερα sms είναι μεταξύ 12-15 ετών.

    15. Σύμφωνα με έρευνες περνάμε περίποιυ 15 λεπτά την ημέρα σε κινητά μιλώντας, 16 λεπτά ακούγωντας μουσική, 17 λεπτά κάνοντας χρήση κοινωνικών μέσων δικτύωσης και σερφάροντας 25 λεπτά. Η πιο συχνή χρήση του κινητού είναι για να τσεκάρουμε την ώρα.

    16. Το iPhone βγήκε στην Αμερικάνικη αγορά το 2007. Χιλιάδες άνθρωποι έκαναν ουρά για να το αποκτήσουν.

    17. Ως το 2011, στον αναπτυσσόμενο κόσμο 78 συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας σε κάθε 100 ανθρώπους και στον αναπτυγμένο 122 συμβόλαια ανά 100 ανθρώπους

    18.Η κινητή τηλεφωνία είναι η πιο γρήγορα ανεπτυγμένη τεχνολογία στην Αφρική. Έχει δημιουργήσει 5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

    19. Μέχρι το 2016 ο ετήσιος τζίρος της κινητής τηλεφωνίας υπολογίζεται να φτάσει στα 2,1 δισ.

    20. Το επόμενο σχέδιο των εταιριών είναι να κάνουν focus σε κινητά για παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...