Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Έχεις πονοκέφαλο; Γιατί;

Ο πονοκέφαλος ταλαιπωρεί πολύ κόσμο. Σήμερα είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί
αρκεί να εντοπίσουμε τί τον προκαλεί! Οι κυριότερες αιτίες που τον προκαλούν έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα μας. Διαβάστε παρακάτω για τη θεραπεία του.

Οι κυριότεροι παράγοντες είναι οι εξής:

Στρες Το περιοδικό “Κεφαλαλγία” της Αμερικής αναφέρει ότι στο 80% των περιπτώσεων ημικρανίας τις προκαλεί το άγχος! Αυτό συμβαίνει λόγω των διακυμάνσεων της κορτιζόλης και της αδρεναλίνης που οδηγούν όχι μόνο σε πόνο αλλά και σε ναυτία αναφέρει χαρακτηριστικά η Sheena K. Aurora, διευθύντρια του Κέντρου Κεφαλαλγίας των Σουηδικού Κέντρου Υγείας του Σιάτλ.

Ορμόνες Πολλές γυναίκες παραπονιούνται ότι έχουν πονοκεφάλους κατά τη διάρκεια της περιόδου, της εγκυμοσύνης και της εμμηνόπαυσης. Αυτό συμβαίνει λόγω της πτώσης των οιστρογόνων.

Καιρικές μεταβολές
Την περίοδο που αλλάζει ο καιρός είναι πιο συχνές οι ημικρανίες λόγω της αλλαγής στις βαρομετρικές πιέσεις σύμφωνα με μελέτη του επιστημονικού περιοδικού Neurology.

Έλλειψη ύπνου Τα χαμηλά επίπεδα σοροτονίνης ενεργοποιούν το κύριο νεύρο που είναι υπεύθυνο για την ημικρανία.

Κάποια “βαριά” μυρωδιά Το νεύρο που συνδέεται με τη μύτη όταν εντοπίζει άσχημες μυρωδιές (κολώνια, καθαριστικά κ.ά.), μπορεί να απελευθερώσει ουσίες που προκαλούν τους πονοκεφάλους.

Ενοχλητικό φως Εξαρτάται από τον άνθρωπο και το πόσο ευαίσθητος είναι στο φως. Άλλοι έχουν ευαισθησία στον ήλιο, άλλοι στους υπολογιστές και άλλοι σε λάμπες φθορίου.

Λάθος διατροφικές συνήθειες Η μειωμένη κατανάλωση νερού και οι παραλήψεις γευμάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορούν να προκαλέσουν πονοκεφάλους.

Θεραπεία για τους πονοκεφάλους Για να αντιμετωπίσετε τους πονοκεφάλους, μπορείτε να πάρετε Μη Στεροειδή Αντιφλεγμονώδη Φάρμακα (ΜΣΑΦ). Εναλλακτικές θεραπείες είναι ο διαλογισμός, η γιόγκα και το μασάζ μπορεί να βοηθήσουν στη χαλάρωση. Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή και η σωματική άσκηση θα καταπολεμήσουν τον πονοκέφαλο.

ΠΗΓΗ : iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...