Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

"Τα Παιδιά της Πιάτσας" στο Κοινοβούλιο - Με λεξιλόγιο Τσιφόρου η πολιτική αντιπαράθεση


Οι συνεργάτες και οι βουλευτές των προέδρων που “μονομάχησαν στο Ελ Πάσο” ,τους συγχαίρουν λέγοντάς τους “έσκισες πρόεδρε”. Είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν έχουν πάρει “μυρουδιά” για την απέχθεια με την οποία η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών παρακολούθησαν -όσοι άντεξαν- τους ανόητους ...κουτσαβακισμούς από το βήμα του Κοινοβουλίου.

Οι εκφράσεις αλλά κυρίως το ύφος ήταν επιεικώς απαράδεκτο.

Για να είμαστε δίκαιοι το στυλ που θυμίζει τα εκπληκτικά βιβλία του Νίκου Τσιφόρου “Τα Παλιόπαιδα τ΄ ατίθασα” και “Τα Παιδιά της Πιάτσας” το έφερε στην πολιτική μας καθημερινότητα ο Αντώνης Σαμαράς. Και οι υπόλοιποι ακολουθούν .

Το μόνο που απομένει λοιπον αφού όπως διαπιστώσαμε και στη τελευταία συζήτηση στη Βουλή λύσεις να προτείνουν για το μέλλον μας δεν έχουν ,είναι να τους δούμε με “καβουράκι”, το σακάκι φορεμένο από τη μία πλευρά και να “επιχειρηματολογούν” χρησιμοποιώντας το εκπληκτικό λεξιλόγιο από τα υπέροχα βιβλία του Νίκου Τσιφόρου.

Κάπως έτσι δηλαδή:


Αντώνης Σαμαράς:

“Εγώ κ. Τσίπρα σε νόμιζα αετό νυχάτο (έξυπνο άνθρωπο).Όμως αποδείχτηκες ακριδάτος ( πονηρός καταφερτζής) ειδικά απέναντι στο κοσμάκη. Όλο ανάβεις τη φουφού (δημιουργείς μπελάδες) και ανοίγεις τη μπουρού (γκρινιάζεις) . Αρμενίζεις βαθύ ρέμα ( ενεργείς απερίσκεπτα).

Πάνω που πάω να γαζώσω τα στόρμια (να περάσω τη κακοτοπιά) για τη χώρα, να γεμίσω τη κάλτσα (κάνω οικονομία), να στρώσω κουρελού (να κάνω νοικοκυριό) εσύ στρώνεις μπατανία (κάνεις φασαρία). Τι θες να αφήσουμε το ευρώ και να γυρίσουμε στο μονό λιανοτάρι; (δραχμή)...



Αλέξης Τσίπρας:

Μ’ αυτά που κάνετε προβλέπω πολλούς με διπλοβράχιολο (χειροπέδες) στη κλειστή γρίλια (φυλακή). Να ξέρεις ότι εγώ δεν περπατώ με την όπισθεν (δεν υποχωρώ). Εσύ έπεσες στη λάντζα (ξέπεσες) και από εκεί που έσκιζες μνημόνια έριξες αλλού τη βάρκα (άλλαξες κατεύθυνση). Σακουλετζέμ; (κατάλαβες);



Ευάγγελος Βενιζέλος:
Για τον ταρσανά (ναυπηγείο) η σούμα (λογαριασμός) είναι θετική. Στον ίσκιο (στα κρυφά) εγώ δεν έκανα τίποτα.Να κοιτάξεις στο δικό σου ταράφι (στον κύκλο σου) τι γίνεται. Εγώ δεν φασινάρω κανένα (ξεπλένω). Τη ψιλή βελονιά (αδικία) από ένα ψηλοτάρι (ασήμαντο) σαν κι εσένα δεν την δέχομαι.

Κάπως έτσι θα ήταν η αντιπαράθεση με τη βοήθεια του αξεπέραστου Νίκου Τσιφόρου, ο οποίος περιέγραψε στα βιβλία του το κόσμο της πραγματικής μαγκιάς. Χωρίς να έχει στο μυαλό του ότι ο “κουτσαβακισμός” θα έφθανε κάποια μέρα και στην ελληνική Βουλή.


'Ενα εκπηκτικό λεξικό για το Νίκο Τσιφόρο ΕΔΩ . Θα μας χρειαστεί όπως πάμε...




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...