Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Έχασε το σπίτι του και ζει 15 χρόνια σε τάφο



 Ο 43χρονος Bratislav Stojanovic ζει σε ένα κοιμητήριο της Σερβίας εδώ και 15 χρόνια, καθώς έχασε το σπίτι του από χρέη.

Ο πρώην οικοδόμος έχασε το σπίτι του και από τότε πήρε την απόφαση να ζήσει σε ένα τόπο, στον οποίο αυτό το ρήμα χαρακτηρίζεται ακατάλληλο, έως και τραγικό. ''Νιώθω πιο άνετα στον τάφο συγκριτικά με τους δρόμους'' αναφέρει ο ίδιος, δικαιολογώντας τη μακάβρια κατοικία του.




Ο Stojanovic ''μοιράζεται'' τον τάφο με τα μέλη μίας οικογένειας στην οποία ανήκε το κοιμητήριο κι έχουν πεθάνει εδώ κι έναν αιώνα. Βρίσκεται στην πόλη Νις της Σερβίας και ουσιαστικά δεν ανήκει σε κανέναν.

''Η ατμόσφαιρα είναι ξηρή και ζεστή. Έχω κάποιες λάμπες και τα προσωπικά μου είδη. Το ξέρω, δεν είναι παλάτι, αλλά είναι πιο άνετα από το να έμενα στο δρόμο'' δηλώνει ο ίδιος χαρακτηριστικά.



Ο κ. Stojanovic δεν είχε ποτέ μία σταθερή δουλειά και αυτό τον οδήγησε στην αδυναμία αποπληρωμής των χρεών του. Περιπλανήθηκε για αρκετό καιρό στους δρόμους, μέχρι να καταλήξει στο νεκροταφείο.


Παρά την περίεργη κατάστασή του, ο ίδιος αντιμετωπίζει με χιούμορ τις συνθήκες διαβίωσής του λέγοντας: ''Η ζωή με τους νεκρούς δεν είναι τόσο τρομακτική όσο πιστεύουν οι περισσότεροι. Μάλιστα, σήμερα φοβάμαι πιο πολύ τη ζωή από τον θάνατο''.



''Δε με τρομάζει να κοιμάμαι με τους νεκρούς. Αυτοί είναι νεκροί δε θα μου κάνουν τίποτα. Πιο πολύ από όλα φοβάμαι την πείνα. Άλλωστε αν πεθάνω είμαι στο κατάλληλο μέρος''.


Αυτό θα πει τελευταία κατοικία...




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...