Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Αν τα γνωρίζατε όλα αυτά για τη Eurovision, σας βγάζουμε το καπέλο!


Πάμε στοίχημα ότι δε γνώριζες κανένα από αυτά τα 10 παράξενα facts γύρω από τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.

Λίγο πριν τον β' ημιτελικό της Eurovision, στον οποίο η Ελλάδα θα συναγωνιστεί τη Νορβηγία, το Ισραήλ, τη Γεωργία, την Αυστρία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, τη Μάλτα, την ΠΓΔΜ, τη Φινλανδία, την Ιρλανδία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία, τη Λευκορωσία και την Ελβετία για να διεκδικήσει μια θέση στον τελικό του Σαββάτου, συγκεντρώσαμε 10 πληροφορίες  για τη Eurovision, για πολύ "προχωρημένους"!


10 απίθανα πράγματα που έχουν συμβεί στη Eurovision



1. Η Νορβηγία είναι η χώρα που έχει το ρεκόρ για τους περισσότερους 'μηδέν' πόντους και είναι η χώρα που έχει έρθει τελευταία τις περισσότερες φορές (11).

2. Το 1978 στην τηλεόραση της Ιορδανίας, τη στιγμή που διαγωνιζόταν το Ισραήλ κάλυψαν την οθόνη με λουλούδια και όταν τελικά το Ισραήλ κέρδισε, υποκρίθηκαν πως κέρδισε το Βέλγιο!

3. Δύο πράγματα απαγορεύονται στη Eurovision: η ορχηστρική μουσική (λογικό, αφού είναι διαγωνισμός τραγουδιού) και τα... ζώα επί σκηνής.

4. Την πρώτη χρονιά που πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός στον τελικό συμμετείχαν μόνο 7 χώρες. Το ρεκόρ περισσότερων συμμετοχών κατακτήθηκε το 2010, όπου στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 43 (!) χώρες.

5. Μεταξύ των χωρών που έχουν αποφύγει να φιλοξενήσουν το διαγωνισμό, παρόλο που ήταν νικήτριες την προηγούμενη χρονιά, με αιτιολογία δυσχερή οικονομική κατάσταση, είναι και η Ολλανδία, η Γαλλία, το Λουξεμβούργο και το Μονακό! Και τις 4 φορές, ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε τελικά στην Αγγλία.

6. Η πρώτη φορά που η Ελλάδα διαγωνίστηκε στη Eurovision με τραγούδι σε αγγλικό στίχο ήταν το 2001 με τους Antique και το 'Die For You'.

7. Οι πιο "χαζοχαρούμενοι" τίτλοι τραγουδιών που έχουν διαγωνιστεί ανήκουν στα 'Diggy-Loo Diggi-Ley' (Σουηδία), 'Ding-A-Dong' (Ολλανδία), 'La-La-La' (Ισπανία) και 'Boom-Bang-A-Bang' (Αγγλία).

8. Ο πιο σύντομος τίτλος τραγουδιού είναι το 'Si' (Ισπανία, 1974) και ο μεγαλύτερος το 'Man Gewöhnt Sich So Schnell An Das Schöne' (Δ. Γερμανία, 1974).

9. Ο Ολλανδός Dolf van der Linde έχει εκπροσωπήσει το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, τη Σουηδία και την Ελβετία. Αυτός που όμως έχει συμμετάσχει στο διαγωνισμό τις περισσότερες φορές (22) είναι ο Γερμανός συνθέτης Ralph Siegel.

10. Η πιο μικρή σε ηλικία διαγωνιζόμενη στην ιστορία του θεσμού ήταν η 13χρονη Sandra Kim (Βέλγιο) η οποία και κέρδισε, το 1986. Ο μεγαλύτερος ήταν ο 95χρονος Ελβετός Emil Ramsauer (2013).



Πόσα από τα παραπάνω γνώριζες ήδη;



ΠΗΓΗ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...