Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Πώς ο Παπανδρέου κερδίζει 1 εκατ. δολάρια σε βάρος της Ελλάδας


Αν και έχει αποτραβηχτεί από τα ελληνικά πολιτικά δρώμενα, ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει διεθνή καριέρα ως ''ειδικός'' επί των οικονομικών καταστροφών σε χώρες με προβλήματα χρέους, λαμβάνοντας βέβαια τεράστια αμοιβή.

Ο πρώην πρωθυπουργός, έχει εξελιχθεί σε περιζήτητο ομιλητή ανά την υφήλιο, έχοντας ήδη κλείσει 18 ομιλίες σε διεθνή φόρα και cocktails dinners μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

Για αυτές τις εμφανίσεις η συνολική του αμοιβή θα φτάσει το 1 εκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος.

Δηλαδή, ''πουλά'' την ελληνική δυστυχία σε κωδικοποιημένα συμπεράσματα, περισπούδαστες αναλύσεις και εκ του ασφαλούς επισημάνσεις και υποδείξεις, πλουτίζοντας...

Μάλιστα, εντοπίζεται το εξής παράδοξο: όσο βαθαίνει η ελληνική κρίση και φτάνει σε αδιέξοδο η χώρα από τις συνταγές της Τρόικας τόσο περισσότερη ζήτηση έχει, καθώς η κατάσταση της Ελλάδας παραμένει στο επίκεντρο των διεθνών συζητήσεων.

Το γραφείο που τον εκπροσωπεί και κλείνει τις εμφανίσεις του αναφέρει πως ο Γιώργος Παπανδρέου θα αμείβεται για κάθε ομιλία του με 55.000 δολάρια, ενώ προβλέπεται ότι το ποσό αυτό μπορεί και να αυξηθεί.

Είναι ήδη γνωστό πως ο πρώην πρωθυπουργός παραδίδει μαθήματα στο Χάρβαρντ, λαμβάνοντας για κάθε τρίμηνο 20.000 δολάρια, όπως προβλέπει το συμβόλαιό του. Τα μαθήματα έχουν τεράστια απήχηση και δίνεται μάχη για μία θέση στα έδρανά του, ώστε να διδαχθούν οι φοιτητές πώς να ''ξανασχεδιάσουν την Ευρώπη''.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο κ. Παπανδρέου εισπράττει κάθε μήνα και τη βουλευτική του αποζημίωση από το ελληνικό κράτος, ύψους 7.500 ευρώ.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...